Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Be stronger than your excuses

Geplaatst op 17-01-2021  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Nico van Ravesteyn

2021-01-18-be-stronger-than-your-excuses-1Onder dit motto roeiden Mark Slats en Kai Wiedmer hun wereldrecord in de Atlantic Challenge roeirace over bijna 3000 zeemijl. Met het record van 32 dagen en 22 uur verbrijzelden ze het oude record voor pairs met 5 dagen!

Op roeivereniging Rijnland kwam op 16 januari een groep trouwe volgers bijeen om dit succes te vieren, maar ook hun parallel race af te sluiten. Uiteindelijk roeiden 40 Rijnlanders gelijk op met de oceaanrace om te proberen gezamenlijk een gelijke afstand te roeien. Dit doel is gehaald: met elkaar legden zij ruim 5000 km af in deze 32 dagen. Met een welkomstbord, champagne en een drone opname werd dit volop gehuldigd. Ze haalden daarmee ook geld op voor het sponsorfonds Row4Cancer. Mark en Kai kunnen tevreden zijn, met 61000 euro nu is het einddoel van 65000 euro bijna in zicht. Doneren kan nog via https://row4cancer.mvdwfoundation.nl/doneren .

Tot verbazing van alle volgers kwam team Row4Cancer op 14 januari jl. niet alleen als eerste aan op Antigua van de hele vloot van 21 boten, waaronder 10 boten met vier roeiers. Maar hun voorsprong was zo groot dat de eerstvolgende boot pas na 2 dagen binnenkwam, de rest volgt op nog grotere afstand. De achterste groep moet nu nog meer dan 1000 mijl varen.

2021-01-18-be-stronger-than-your-excuses-2Ze hadden wisselvallig weer, vaak moeilijk roeien met hoge golven dwars, dagenlang weinig tot geen wind en daarom erg heet (ruim 30 graden), soms zelfs wat tegenwind. Pas de laatste week kwam de verwachte ZO passaatwind door met mooie golven waar ze vanaf konden surfen. Dat leverde ze behalve mooie foto's, waarschijnlijk ook nog de prijs op voor de grootste dagafstand van 100 mijl.

Hoe deden ze dat ? Behalve hun fysieke training, goede voorbereiding en de ervaring van Mark tijdens zijn eerste deelname in deze race in 2017 (wereldrecord soloklasse in 30 dagen), moet ook de speciaal voor hun ontworpen lichte, zelfgebouwde boot genoemd worden. Volgens Mark en Kai was uiteindelijk de mentaliteit de belangrijkste factor (Be stronger than your excuses). Ze lagen na een dag al voorop, maar bleven elke dag verder uitlopen, door te pushen, 24 uur per dag. Dit niet alleen toen het tegenzat, maar tot op het laatst om een zo scherp mogelijke tijd te halen.

We hopen de verse recordhouders zodra Corona het ons toestaat, 'gewoon' op Rijnland te kunnen ontvangen en de èchte verhalen te horen.

Nico van Ravesteyn

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Pauline de Blocq van Scheltinga
19 jan 2021 21:23

Woorden schieten natuurlijk tekort bij een dergelijke prestatie. Ik vind het waardevol dat dit zo gedeeld wordt en dank jullie voor het organiseren hiervan, Pascal en Nico. Roeien in die ijskou op deze bewuste dag was al pittig - maar: 'be stronger than your excuses!' mag ook voor mij een mantra worden!

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023