Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Bernkasteler Grner Moselpokal

Geplaatst op 28-09-2016  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Jan Willem van Waning

24 september 2016. Daar ligt dan de aloude Peters-acht aan de start van de 67e Langstreckenregatta in Bernkastel. Klaar voor een achtervolgingswedstrijd over 4 km op de Moezel: twee km stroomafwaarts, een boei ronden en twee km stroomopwaarts terug naar de start. Met een gemiddelde leeftijd van 76 jaar de enige ploeg in de gehele regatta in de ‘I’-klasse en derhalve ingedeeld in de H-klasse van de jonge zeventigers. Niet in de vertrouwde Daan maar in een gehuurde Philippi-acht die wat aanpassingen behoeft –zoals het vervangen van een scullers dol voor een boordriem dol voor de zes en het aanpassen van de schoenenmaat van de voetenplank voor de zeven. Zonder geluidsinstallatie en met een roer zo groot als een postzegel.

De start verloopt volgens het boekje: Slag Gert van Uitert slaat voor in een mooie lange haal richting keerboei. Die keerboei blijkt een te groot obstakel: vanwege het kleine roer komt de acht alleen maar rond door hard te strijken. En zowaar, daar wringt een C-vier met jonge twintigers, twee fitte dames en twee sterke mannen, zich om de boei en begint de achtervolging!   De uitslag?  Dapperheid kan onze ploeg niet ontzegd worden maar de brute kracht van de jonge zeventigers in onze klasse is te veel van het goede. De leeftijd gaat tellen. Ons soelaas: we eindigen als snelste in de I-klasse. 

En dan wat over Bernkastel en de Grüner Moselpokal. De Peters-acht roeit daar al bijna veertig jaar en dit jaar waren we de enige Rijnlanders. Een gemiste kans! De sfeer is ongekend joviaal, de organisatie loopt op gründlich Duitse rolletjes, het weer is uitermate goed in september en de Bernkasteler wijnen zijn uitstekend! Partners kunnen genieten van het schouwspel van meer dan 200 ploegen in alle mogelijke boottypes die iedere minuut vol enthousiasme starten en na 15-19 minuten uitgeput terugkomen bij ‘das Ziel’. Bernkastel heeft veel mogelijkheden voor wandel-, fiets- en boottochten en goede Weinstubes om bij te komen van de vermoeienissen. Van harte aanbevolen voor uw raceschema van 2017!

 

Bernkastel 2016

Jan Willem van Waning

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024