Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Beter leren coachen en roeien – uitnodiging voor vier bijeenkomsten

Geplaatst op 22-12-2018  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Willeke van der Weide

2018-12-22-beter-leren-coachen-en-roeienBinnen Rijnland willen we graag meer kennisuitwisseling organiseren tussen ervaren en minder ervaren coaches, instructeurs en de (fanatiekere) roeiers. Zeg maar de roeiers die ook geïnteresseerd zijn in het verder verbeteren van hun techniek en uithoudingsvermogen in de boot. Hier willen we de komende maanden een start mee maken met vier bijeenkomsten op de dinsdagavonden om 20 uur (15 januari; 5 februari; dinsdag 19 februari; dinsdag 5 maart). Ad Dubbeldam heeft hier zijn medewerking aan verleend, waar we vanwege zijn jarenlange ervaring en expertise als roeicoach en trainer heel blij mee zijn! Verder hebben Peter van Gessel en Jan Cees Sabel hun medewerking hierin reeds toegezegd.

Iedere avond zal een bepaald onderwerp centraal staan; de avonden zijn eventueel ook apart bij te wonen. Het heeft echter wel meerwaarde om er steeds bij te zijn, omdat er een opbouw in het programma zit! Na deze vier bijeenkomsten willen we vooral in de praktijk meer met elkaar optrekken, kennis delen, sparren etc. En mogelijk dat we nog een moment extra organiseren om de afstelling van de boten met elkaar te bekijken. We zien dit dus als een start naar een grotere mate van kennisuitwisseling en onderlinge discussies. Verschil van mening is niet erg, integendeel. Dit bevordert alleen maar de verdieping en ieders kennisniveau. We zien een netwerk voor ons waarin we elkaar veel meer weten te vinden bij vragen over de roeitechniek en hoe deze te verbeteren.


Uitgangspunten van deze vier bijeenkomsten en het vervolg in de praktijk zijn dan ook:

 • Laagdrempelig – iedereen die zich wil verdiepen in de roeitechniek is welkom!
 • Met elkaar aan de slag en in discussie gaan, om begrippen te delen en openheid te creëren tussen de verschillende coaches en ploegen.
 • De bijeenkomsten zijn vooral praktisch, we werken in groepjes. De ergometer komt op tafel en we kijken en observeren aan de hand van filmpjes.
 • De uitnodiging is ook expliciet aan onze ervaren coaches gericht zodat we gebruik kunnen maken van alle kennis die bij Rijnland aanwezig is!


De focus van de vier avonden is:

 1. Observeren van de roeibeweging
  1. Fasering in de cyclische beweging (uitzet, recover, inpik, haal)
  2. Wat is een goede haal?
  3. 10-punten observatietechniek
 2. Van observatie naar goed- en foutenanalyse
  1. Oorzaken en gevolgen van fouten
  2. Wat zien we bij elkaar (ahv filmmateriaal)?
 3. Van foutenanalyse naar verbeteringen
  1. Effectieve communicatie/ hoe breng je het over?
  2. Aanpak bij verschillende casus
 4. Trainingsopbouw
  1. Theorie
  2. Trainingsplan maken

Naast dat Ad al veel naslagmateriaal heeft liggen, willen we dit ook gezamenlijk verder brengen. We denken daarbij bijvoorbeeld aan verschillende trainingsplannen voor verschillende doelgroepen en doeleinden. Die willen we vervolgens voor elkaar beschikbaar stellen.


We zien uit naar een grote opkomst op deze avonden en hopen op goede discussies!
Om een idee te hebben over de opkomst willen we iedereen vragen zich op deze website aan te melden via Activiteiten en ook aan te geven welke avonden je aan- en afwezig zult zijn.


Willeke van der Weide

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024