Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Bijzondere leden uitgelicht

Geplaatst op 04-07-2024  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Joost Paijmans

2024-07-04-bijzondere-leden-uitgelicht-1Bijzondere leden, dat zijn we toch allemaal? Maar jullie kennen ongetwijfeld het boek “Animal Farm” van George Orwell. Daarin staat dat “All animals are equal, but some animals are more equal dan others”. Laten we eens kijken of we zo’n ‘animal’ kunnen vinden te midden van al die bijzondere leden, die op de zaterdagochtend samenkomen bij de ingang van de loods. Er zit er een al om 8.00 uur in een daar aanwezige zetel. Hij heeft een blauw clipboard op de knie en iedereen die langs komt wordt gescand en als het een ‘pinewoodie’ is, wordt deze aangesproken en krijgt te horen waar hij een plaats krijgt in de indrukwekkende vloot die iedere ochtend vanaf de vereniging vertrekt.

2024-07-04-bijzondere-leden-uitgelicht-4We hebben het over Ruud de Graaff. Een verdere bijzonderheid is dat iedere stuurman een rolletje “King-pepermunt” krijgt aangereikt. Als deze ceremonie voorbij is , staat Ruud op en voegt zich ergens in de bemanning. Sommige zaken zijn zo gewoon dat ze daardoor bijzonder worden, 2024-07-04-bijzondere-leden-uitgelicht-2want niemand klaagt over de hem toebedachte positie en binnen de kortste keren is de vloot derwaarts om na anderhalf uur weer bij de vereniging te meren. Dan zien we Ruud zitten in dat hoekje met die rode kussens en staat er een blad met kopjes, lepeltjes, suiker en melk en bijna altijd een stapel gebaksbordjes met vorkjes klaar, want de Pinewood-ploeg is zo omvangrijk dat er altijd wel iemand jarig is en bereid te trakteren. Bereid? Soms wordt er gevochten om wie op een bepaalde zaterdag mag trakteren. En Ruud? Hij ziet het aan en houdt in de gaten of voldoende wordt ingelegd om de koffie te betalen. Heel af en toe zegt hij: “Duiten mannen, ik wil duiten zien”, als de inleg onvoldoende is.

2024-07-04-bijzondere-leden-uitgelicht-3Afgelopen zondag 30 juni vierde Ruud zijn verjaardag in een établissement aan het Valkenburgse meer. Hij was tachtig geworden en om dat te vieren had hij familie, vrienden en in dat laatste genus het species “Pinewood” met partners uitgenodigd. Die laatste categorie zou die laatste categorie niet  zijn als ze niet van de gelegenheid gebruik maakten zich met gezang (daar wordt iedere zaterdag luidruchtig in geoefend) te profileren. Maar er was meer. Nadat Ruud iedereen welkom had geheten en een beetje uitgelegd welke categorieën aanwezig waren en hoe zijn levenspad richting de RV Rijnland er uit zag, nam Constant de microfoon en het woord. Eerst werd een loflied ten gehore gebracht op de wijs van “Langs het tuinpad van mijn vader…..”. Opmerkelijk daarin was dat eerst het houten materiaal geprezen werd om daarna weemoedig te constateren dat die boten ‘verkeerd’ waren en dat de vloot werd ‘gemoderniseerd’. En daarna nam Constant ok nog het woord en sprak hartelijke woorden van dankbaarheid en van een ‘bijzonder mens’ en overhandigde Ruud een groot aantal rollen pepermunt zodat de ploeg zich verzekerd weet van zijn diensten, ’s morgens vroeg daar aan dat vlot.

Dank je wel Ruud. Je hebt de leeftijd van de ‘sterken’ bereikt en dat geeft de ploeg de garantie dat ze nog jaren van jouw diensten gebruik kan maken. Je bent een bijzonder mens. Dank je wel!

 

Joost Paijmans

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Lisette Elsinga Lisette Elsinga
04 jul 2024 21:49

Jaaa de pepermuntjes..hilarische traditie..hoort ook bij de speciale species..wie weet komt dat bij ons ook op een zeker moment. Mooi stuk Joost en van harte Ruud!

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024