Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Blessurepreventie, efficiënt en doelgericht trainen – drieluik kennisdelen bij Rijnland

Geplaatst op 27-10-2022  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Willeke van der Weide

2022-10-27-blessurepreventie-efficient-en-doelgericht-trainenHoe kom je goed de winter door, en uit, klaar voor de Head of the river Amstel? Wat moet ik doen ter voorkoming van polsklachten of onderrugklachten? Wat is de relatie tussen inspanning, hartslag en vermogen? Drie vragen waar we drie woensdagavonden bij Rijnland aandacht aan gaan besteden! En wel op woensdag avond 30 november, 14 december en 11 januari. We beginnen de avond met koffie en thee aan de bar om 19.45 uur. Om 20.00 uur starten we het programma met zowel theorie als praktijk. 

30 november: Arend Weijs, fysiotherapeut bij Max Health Care, geïnteresseerd (en actief geweest) in de roeisport, zal deze avond verzorgen. Hij vertelt over veel voorkomende blessures, hoe dit te voorkomen, en wat te doen als deze klachten desondanks optreden. Tevens zal hij een aantal oefeningen demonstreren, en met ons uitvoeren. Deze avond is – meer dan de volgende twee avonden – niet alleen bedoeld voor de wedstrijdroeiende leden, maar voor alle roeiers.

14 december: Ad Dubbeldam, bekend bij RVRijnland als coach en opleider, voormalig profcoach, zal deze avond eerst ingaan op een aantal inspanningsfysiologische termen en basisprincipes. Het tweede deel van de avond besteedt hij aan de relatie tussen deze principes en verschillende trainingsvormen. Een interactief deel zal deze avond zeker niet ontbreken!

11 januari: Ad Dubbeldam maakt deze avond vooral tot een praktische: met welk doel wil je als ploeg aan de slag, en op welke manier kan je dat doel het beste bereiken? Welke trainingen horen daarbij, wat is een slimme opbouw van trainingen in de winterperiode? Welke belastbaarheid kunnen we – veteranen – aan, en hoe merk je dat je te veel of juist te weinig doet? Deze avond is er de mogelijkheid om aan de slag te gaan met je eigen doel, en is er volop ruimte om vragen te stellen.

Inschrijven kan per avond (via de activiteitenlijst), maar houd er wel rekening mee dat 11 januari een voortzetting is van de theorie die op 14 december is gepresenteerd.


Willeke van der Weide,
Wedstrijdcommissaris

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Mieke Rekkers Mieke Rekkers
28 okt 2022 14:37

Super!

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024