Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Bloed aan de paal

Geplaatst op 30-10-2018  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Boujou Nix

Deze riem trof ik afgelopen zondag aan in de Ter Wadding. De voorgaande gebruiker had het zeker zwaar gehad gezien de hoeveelheid bloed die er op de handel zat. Waarschijnlijk was hij of zij ook te moe om dit op te merken en dat is jammer. Degene die deze handel hierna gebruikt loopt namelijk kans op een besmetting.

Ook in opgedroogd bloed kunnen virussen zitten die zeer ernstige ziekten veroorzaken. Neem bijvoorbeeld het hepatitis B virus, dat een ernstige leverontsteking veroorzaakt. Dit kan buiten het lichaam 7 dagen overleven op kamertemperatuur. De symptomen openbaren zich gemiddeld pas 90 dagen na de besmetting, beginnend met moeheid. Dan denk je al lang niet meer aan dat leuke roeiuitje waarin je de boot overnam van je voorganger die zich de blaren had geroeid.

2018-10-30-roeiriem

Mensen reizen tegenwoordig de hele wereld over en kunnen zo ongemerkt virussen, bacteriën en schimmels met zich meedragen. Binnen de tandheelkunde, waarin ik werk, moeten we dan ook iedereen als een potentieel besmettelijk persoon beschouwen en vergaande maatregelen treffen om bloed en speeksel niet over te brengen op anderen. Je begrijpt dat zo’n bebloede roeihandel dan ineens een beetje ‘viezer ‘is dan dat hij op het eerste gezicht lijkt.

Spoel na je roeiouting daarom je handels af in het Vlietwater, haal ze even flink heen en weer en bescherm de roeier die na je komt. Ook al voel je je kipfit, je weet maar nooit wie of wat er met je meelift.

Boujou Nix

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023