Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

70 enthousiaste Zwitsers, Fransen, Duitsers Engelsen op Rijnland

Geplaatst op 22-04-2016  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Hans Kruijssen

Wie vrijdag 22 april tegen negen uur op de vereniging was, zag dat een grote clipper aan het aanmeren was. De Zwitserse deelnemers aan de tweedaagse internationale bollentocht hadden besloten om nu eens niet een hotel als overnachtingsplaats te nemen en dan al het vervoer per trein/taxi en om alles met De Avontuur te doen. Kostbaar? vroeg de zuinige Hollander. Niet duurder per persoon dan anders, én het voordeel: iedereen bij elkaar, niet uitzoeken hoe je om op je plaats van bestemming komt, ’s avonds staat het diner klaar.

 

 

Met z’n vijftienen waren ze. Met 3 wherries en 1 C4 gingen ze Leiden verkennen. Onder de indruk waren ze van de stad met de vele oude gevels, de grachten, de singels met al de bloemen en het lente-groen. Om 5 uur vertrokken ze. Nog 5 uur varen naar Haarlem voor het volgende traject van de tocht op zaterdag: de route door de bollenstreek, georganiseerd door Het Spaarne.

 

Zaterdag kwamen bij Rijnland de 20 Duitsers, de 25 Fransen en de 4 Engelsen voor hun tweede deel in Leiden. Evert heette hen welkom in Frans, Duits, Engels en Nederlands voor de paar Spaarne-begeleiders. In 11 boten maakten zij ook kennis met het oer-Hollandse stadje, waarvan de wortels tot de eerste eeuw teruggaan. Voor de Duitsers uit Keulen een herhaling van vorig jaar, voor de Fransen uit Parijs St Denis een openbaring dat dit ook Nederland was. En ook: roeiwater in de stad! In Parijs mag het één keer per jaar en dan is het heel sterk gereglementeerd. Dat je zo op eigen gelegenheid ieder moment de stad in kunt varen: tja, veiligheid is bij hun een kwestie met hoofdletters geworden.

 

Veel dankbare woorden vrijdag en zaterdag voor de gastvrije ontvangst, uitnodigingen om in Keulen, Zug, Sempach, en Parijs te komen roeien; ook veel complimenten met het mooie botenhuis en vloot. Rijnland verder op de kaart.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023