Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Bouwactiviteiten op Rijnland

Geplaatst op 25-07-2019  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Evert Gianotten

Belangrijke informatie van de Bouwcommissie

artist-impression-kopieInmiddels kunnen wij beschikken over een onherroepelijke omgevingsvergunning (bouwvergunning) van de gemeente Leidschendam-Voorburg voor de nieuwbouw van Rijnland; de Fitness ruimte aan de noordzijde en een nieuwe Botenloods 2.

Parallel aan de ruimtelijke ordeningsprocedure hebben wij in het afgelopen halfjaar gewerkt aan de voorbereiding voor de start van de bouw. De keuze van en de prijsonderhandelingen met de aannemers hebben plaatsgevonden, aannemingsovereenkomsten zijn afgesloten en de bouw gaat nu direct na de bouwvakvakantie, maandag 19 augustus in week 34, van start.

De aannemer die dit project voor ons gaan bouwen is de “Wassenaarse Bouw maatschappij”, WBM. De opstal van Botenloods 2 wordt uitgevoerd door een daarin gespecialiseerde aannemer ” Holabouw BV” uit Moerkapelle.

Bouwen en roeien kan in deze situatie, tijdelijke en met wat improvisatie, goed samen gaan. Er zijn twee afzonderlijke bouwplaatsen. Bij binnenkomst wordt de huidige toegang naar de fietsenstalling afgesloten. Deze toegang wordt in gebruik genomen door de aannemer voor de bouw van Botenloods 2. Rechtdoor, langs de Vliet over ons vlot, loopt de bouwweg naar de andere bouwplaats, de Fitnessruimte.

ergometer-ruimte-schetsWij moeten diverse, tijdelijke aanpassingen doen aan ons terrein en de toegangsweg om de nieuwbouw mogelijk te maken. Belangrijk en ook zichtbaar is de versterking van de toegangsweg vanaf de openbare weg, langs de Vliet, over ons terrein tot aan de nieuwbouw aan de noordzijde.  In verband met de draagkracht van de kade en het gewicht van het vrachtverkeer naar de twee bouwplaatsen wordt deze weg/kade tijdens de bouw verstevigd met rijplaten. Dit is, hoewel gering, een obstakel voor de toegang naar de vereniging maar in het bijzonder op ons vlot bij het in en uit brengen van boten. Oplosbaar door elkaar in deze situatie even te helpen. Ook de huidige fietsenstalling wordt afgebroken en verplaatst naar een strook grond buiten ons terrein, direct voór het hek tussen de knotwilgen aan de landzijde. Daar worden, eveneens op rijplaten, onze huidige fietsenrekken opgesteld. Deze werkzaamheden zullen aanvangen voor 19 augustus a.s. Stalling op ons terrein van fietsen, motoren en auto’s is vanaf 19 augustus niet meer mogelijk.

Ons bestaande gebouw, de grote botenloods, sociëteit en kleedkamers blijven compleet in gebruik en goed bereikbaar door de roldeuren en de toegangsdeuren vanaf het terras. De huidige ingang (aan de noordzijde) maakt onderdeel uit van de bouwplaats en is buiten gebruik en afgesloten. Een van de buitendeuren van de sociëteit wordt tijdens de bouwfase als hoofdingang gebruikt.

Een belangrijk kruispunt van samenvallende activiteiten zijn het in- en uitbrengen van boten en het werkverkeer van de aannemer.

Onderstaand schema geeft een globaal overzicht van de werkzaamheden over de periode begin augustus 2019 tot en met de oplevering door de aannemer, eind december 2019. 

  • Voorafgaande aan de nieuwbouw, dus vóór 19 augustus, zal een klein deel van onze vloot naar een andere locatie aan de Oostvlietweg verhuizen en daar, tijdelijk buiten gebruik, worden opgeslagen. Vervolgens wordt de huidige Botenloods 2 afgebroken en afgevoerd.
  • Bouwrijp maken: start bouw 19 augustus, bouwterrein inrichten, groen en grond verwijderen en of verplaatsen, fundering ontgraven.
  • Fundering: palen heien voor de fitnessruimte, bekisting maken voor fundering en beton storten.
  • Opbouw: opbouw van de staalconstructie, dak en buitenwanden plaatsen.
  • Afbouw: elektra, vloerverwarming en ventilatie, afwerking van vloeren, wanden en plafond.
  • Terrein inrichting: egaliseren, herstraten, fietsenstalling en groenvoorziening aanbrengen.
  • Inrichting: Botenloods 2, botenopslag, stellingen monteren en riemenrekken ophangen.

 
Een paar belangrijke afspraken moeten wij met elkaar maken: 

  • De bouwplaatsen die zijn aangegeven niet betreden, dat zijn onveilige gebieden.
  • Interesse in de bouw is prachtig, maar ga voor vragen in gesprek met het bestuur of de bouwcommissie. De aannemer neemt alleen van hen opdrachten aan.
  • Geef elkaar de ruimte. Loop de werklui niet in de weg. Houd rekening met hen, zij doen dat ook met ons.

Dit zijn in grote lijnen de belangrijkste feiten die spelen bij deze nieuwbouw. Daarnaast blijft een aandachtpunt onze veiligheid. Help elkaar en probeer het in en uitbrengen van de boten zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Tijdens de bouw door de aannemers zullen geen zelfwerkzaamheden door leden plaatsvinden. Na oplevering moeten specifieke klussen, aan bijvoorbeeld de inrichting, nog door leden worden uitgevoerd. Wij rekenen op jullie medewerking en inzet. Wij krijgen er iets moois voor terug.

Tijdens de loop van het werk kunnen veranderingen in de planning optreden, werken worden op een andere manier of op een ander tijdstip uitgevoerd. Het bestuur en of de bouwcommissie zullen jullie over het verloop van de bouw en optredende belangrijke veranderingen via de Rijnland site op de hoogte houden.

Voor vragen kunt je altijd terecht bij de bouwcommissie of het bestuur.

 

Met vriendelijke groet,

De Bouwcommissie

Lambert Baaten, 06 37 410 820
Henk de Bakker, 06 12 459 019
Paul van Hengstum, 06 53 806 899

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Nico van Ravesteyn Nico van Ravesteyn
27 jul 2019 12:44

Wat te doen met de driewielfietsen en scootmobiels van de CARR roeiers ?

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024