Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Coachboot een week uitproberen

Geplaatst op 25-05-2022  -  Categorie: Bestuursbericht  -  Auteur: Johan IJff

2022-05-25-catamaran-coachboot-1Op dinsdag 24 mei 2022 was het dan zover, de catamaran coachboot werd gebracht door Koninklijke Roei- en Zeilvereniging Muiden na hun proefperiode. Roeiwerf Wiersma stelt ons de Wintech catamaran een week ter beschikking tot 1 juni. Via de helling van de haven aan de Vlietlandplas werd de coachboot te water gelaten. Met hulp van Jan van der Goes hebben we de catamaran over gevaren naar Rijnland. Daarbij konden we meteen een belangrijk selectiecriterium toetsen: kan de boot onder de Baileybrug door? Nou dat lukt, maar je moet wel bukken.

De volgende uitdaging was de ligplaats en het goed vastleggen van de catamaran. De catamaran ligt aan de roeibak en met de vakkundigheid van Jan en Saskia werd de coachboot met landvasten en knopen vastgelegd. 

 

22-05-25-catamaran-coachboot-2De coachboot heeft een 9,9 pk motor en is begrensd waardoor er geen vaarbewijs nodig is. De werking is vrij eenvoudig en met een beetje instructie makkelijk te bedienen en vaart prettig. Er is wel wat stuurmanskunst nodig bij het rondmaken, door een wat grotere draaicirkel, en bij het aanleggen. En dus voorzichtigheid geboden bij de Baileybrug.

Instructeurs en coaches hebben inmiddels een mail ontvangen dat ze de catamaran kunnen afschrijven en kunnen kennismaken met een voor de meesten nieuwe manier van het begeleiden van de roeiers. Het geeft ook, en misschien wel met name, de mogelijkheid om met mooi weer en weinig wind de drukte op de Vliet te ontvluchten en onder begeleiding van de coachboot de plas op te gaan met de roeiboten.

Een paar regels en tips:

  • Afschrijven kan door instructeurs en coaches maar zoek even contact met de commissaris materieel voor instructie en eventueel begeleiding (in ieder geval voor de eerste keer).
  • De boot is ons ter beschikking gesteld door Wiersma, dus wees voorzichtig en doe verstandig.
  • Onverhoopte schades melden in MyFleet én aan de commissaris materieel.
  • Vragen, ervaringen en suggesties? Laat het weten!


Johan IJff

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Henk Helle Henk Helle
31 mei 2022 14:57

De coachboot maakt wel flinke golven. Prima op de plas maar beter niet op het kanaal.

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024