Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

COVID zomercompetitie daverend succes

Geplaatst op 09-10-2020  -  Categorie: Uitslag  -  Auteur: Rutger Hondelink

2020-10-09-covid-zomercompetitieDit jaar liep alles anders. Hopelijk zijn de Tromp Boat Races van 17 en 18 oktober de eerste echte wedstrijd waar Rijnland-roeiers weer kunnen laten zien hoe snel ze zijn. Dit betekent niet dat we in de tussentijd hebben stilgezeten.

Want trainen om het trainen is leuk, trainen voor een wedstrijd is leuker. En als die wedstrijden er niet zijn, dan organiseren we toch zelf een competitie? Veel wedstrijdroeiers nemen hun trainingen op met de Strava-app. Deze sport-app biedt o.a. de mogelijkheid om met behulp van GPS de tijd te meten die je over een bepaald traject doet. Het maakt niet uit hoe: hardlopend, fietsend, in je rolstoel en dus ook in je roeiboot. Zo kan je makkelijk je eigen progressie bijhouden en vergelijken met anderen door de verschillende klassementen die de (betaalde versie) van de app biedt. 

Zo bedachten Willeke van der Weide en Johan IJff het idee voor de COVID-challenge. Een idee dat snel uitgroeide tot een ware COVID zomercompetitie over in totaal vier afstanden: 4,6 km, 1 km, 10 km (mét keerboei voor molen Salamander in Leidschendam) en 3 km. Iedereen met een (gratis) Strava-account, kon meedoen. Eerst alleen in de skiff (vanwege de maatregelen), later ook in grotere nummers. 

Sommige roeiers bonden solo de strijd aan tegen de virtuele klok. Anderen zochten elkaar op om elkaar op te zwepen in een heuse achtervolgingsrace: de snelste skiffeurs startten als laatste voor het betere ‘harmonica-effect’. Sommigen trainden stoïcijns door en planden de challenges als onderdeel van een training in, los van de weersomstandigheden. Anderen hielden de weerberichten goed in de gaten en gingen de uitdaging alleen aan als de wind in hun voordeel werkte. Je zou er de Mededingingsautoriteit voor kunnen bellen of het juist zien als de charme van deze competitie. 

Om de vaart er een beetje in te houden, zetten we elk segment minstens veertien dagen ‘open’. Alleen tijden die in deze periode waren neergezet én geregistreerd in Strava, telden mee. Roeiers vulden zelf deze tijden op de Rijnland-site in. En daarna begon het rekenwerk: we hebben namelijk correctiefactoren toegepast voor het type boot, of je man of vrouw bent, je leeftijd en per afstand. Het blijkt dat er voor afstanden korter dan 3 kilometer, andere factoren gelden. Vervolgens rekenden we alles terug naar 1 kilometertijden en telden die bij elkaar op. Degene met de opgeteld snelste tijd, is de winnaar van het eindklassement. 

We houden jullie niet langer in spanning. Hieronder vinden jullie de gecorrigeerde uitslagen per afstand, de tussenklasseringen na twee en drie afstanden en het eindklassement. We hebben ze nog een keer nagerekend, om er zeker van te zijn dat er geen foutje het omvangrijke spreadsheet is binnengeslopen.

2020-10-09-covid-zomercompetitie-tabel-4-6km

 

2020-10-09-covid-zomercompetitie-tabel-10km

 

2020-10-09-covid-zomercompetitie-tabel-1km

 

2020-10-09-covid-zomercompetitie-tabel-3km

 

2020-10-09-covid-zomercompetitie-eindklassement

 

Tijdens de virtuele afsluitende borrel hebben we met elkaar Willeke en Johan hartelijk bedankt voor al het regelen. Ook werd duidelijk dat de opzet in deze tijden een daverend succes is. Mogelijk volgt er ook een wintercompetitie op deze manier, als het live varen van een wedstrijd nog even niet mogelijk is.


Rutger Hondelink

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024