Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

COVID zomerchallenge 10 km

Geplaatst op 05-08-2020  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Kees de Bruijn

covid-zomercompetitie-iii-aHet is nagenoeg windstil en een graadje of 14, ideale omstandigheden op deze vroege zomerse dinsdagmorgen 4 augustus om een tijd neer te zetten op de 10 km challenge. Een groep van 11 skiffs komt aanroeien om één voor één het startsein te krijgen. Het traject loopt van de ingang van de Vlietlandenplas (km paal 14,7) tot de molen in Leidschendam en weer terug naar km 14,7.

Sommigen strijden voor hun positie in het COVID zomerklassement, eerder vonden al de 1 km en 4,7 km challenge plaats. Anderen doen alleen deze afstand mee. Elke deelnemer zorgt zelf voor vastlegging van de tijd, door middel van Garmin, Strava of een andere GPS sport/roei-app. Extra uitdaging is het ronden van het keerpunt bij de molen in Leidschendam, bij km paal 19,7. De eerste vlaggenmast daar is het mikpunt, meteen daarna rondmaken. Niet te vroeg want dan mist je GPS het keerpunt en is alles voor niets geweest. Niet te laat want dat kost tijd. Enkelen hebben getraind op het snel rondmaken en tips uitgewisseld over de beste techniek daarvoor.

Om kwart voor 8 vertrekt op aangeven van Koos de eerste deelnemer, en met een minuut tussentijd vertrekt steeds de volgende. De volgorde is zodanig dat de snelst geachte deelnemer als laatste vertrekt. Met dit “harmonica principe” is de uitdaging voor de deelnemers het grootst, voor de eerst vertrokkenen om de sneller geachte skiffeurs het zo moeilijk mogelijk te maken. En de snelle gasten hebben een mikpunt en willen hun reputatie waarmaken.

De weersomstandigheden zijn nagenoeg ideaal, glad water, niet te warm, windkracht 1, helaas wel uit het noorden. Dus op de terugweg een licht briesje tegen waar je het liefst vooruit geblazen zou worden.

De rust wordt wreed verstoord als halverwege de terugweg een boot uit een zijkanaal het water op komt voor een stevige proefvaart. Sommige skiffjes worden bijna op de kant gezet, de anderen worstelen zich door de golven. Gelukkig weten de meefietsende coaches de bootbemanning te beschreeuwen, en wordt de proefvaart tijdelijk gestaakt.

De Knipbrug wordt veilig genomen en dan de laatste loodjes tot de bevrijdende ingang van Vlietlanden. 

Heerlijk aan de koffie worden de ervaringen gedeeld en de tijden vergeleken. Al met al een genoeglijke ochtend.

Tot en met 31 augustus is er nog de gelegenheid je tijd te verbeteren of een tijd neer te zetten. Dat kan ook in een tweetje, vier of acht. 

Zie verder:

https://www.rvrijnland.nl/nieuws/covid-zomercompetitie-iii-10-km-met-virtuele-keerboei

 

Kees de Bruijn

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Henk Helle Henk Helle
08 aug 2020 09:39

Strava meet ook de tijd voor het ommaken bij de molen met een kort segment van 50 m voor en na het keerpunt. Mijn beste tijd: 1 minuut. Kan je zien of daar nog winst is te halen.

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024