Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Cursus "Beter leren roeien en coachen" was groot succes

Geplaatst op 14-03-2019  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Liesbeth van Beemen

2019-03-13-cursus-beter-leren-roeien-en-coachenIn vier bijeenkomsten (verspreid over januari,  februari en begin maart) leerde Ad Dubbeldam, sportcoach in hart en nieren en Rijnlandroeier van het eerste uur, ons de fijne kneepjes van de roeihaal. Voor alles ontspanning en besteed aandacht aan een effectieve catch, was de take home message,  maar er viel nog veel meer te leren. 

Het ei  van Columbus was de vondst om een ergometer boven op twee tafels te zetten zodat alle deelnemers - en dat waren er steeds ca. 40-50 - de roeiers Lucas Veldmaat en Jan Cees Sabel uitstekend konden zien.

Tijdens de eerste les verdeelde Ad de roeihaal van Lucas in blokjes (uitzet, recover, inpik, haal) en analyseerde de bijbehorende lichaamshouding tot in detail. 
De volgende les beklom Jan Cees de ergometer en demonstreerde met groot enthousiasme de meest voorkomende roeifouten.
Was de eerste les nog erg 'frontaal', de inbreng van de deelnemers werd steeds belangrijker en we kregen voor de derde les zelfs huiswerk mee: "Zoek de oorzaak van deze fout en bedenk hoe je die op kunt lossen". Zo konden ook ervaren coaches en instructeurs hun goede suggesties aan ons kwijt.
Bij de laatste bijeenkomst geen ergometer meer maar gebruikte Ad filmpjes van Rijnlandploegen die door de deelnemers waren ingebracht. Daarmee kwam ook het ploegroeien ruimschoots aan bod.

Ad bereikte met zijn enthousiasme en deskundigheid een heel divers en breed publiek waarvoor het bestuur Ad en ook zijn 'assistenten' Lucas en Jan Cees heel hartelijk hebben bedankt.
Na afloop gaven maar liefst 13 leden aan dat zij belangstelling hebben voor instructie of coaching. Dat alleen al is een geweldige opbrengst.


Liesbeth van Beemen

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024