Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

De avondshow van de RV Rijnland

Geplaatst op 14-04-2022  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Joost Paijmans

2022-04-14-de-avondshow-van-de-rv-rijnland-3Met bijzondere gasten ditmaal. Gasten? Neen. Leden! Bijzondere leden. Daar zat ze, bescheiden en met haar gedachten bij haar jeugd, die ze samen met anderen begeleidde en zo doende het jeugdroeien bij Rijnland weer op de kaart zette. Vanwege haar gezondheid moest ze een stapje terug doen, maar niet uit het oog en zeker niet uit het hart zei Pien van der Hoeven die de eer had haar het Lidmaatschap van Verdienste uit te reiken.

2022-04-14-de-avondshow-van-de-rv-rijnland-1Als de hele achterste rij nu een kwartslag op zijn stoel draait, zei Hans Kerkers, dan hebben we er weer een dubbel-acht bij! Dat bedoel ik, zei Willeke van der Weiden. Hans, jij hebt met je enthousiasme, kennis en ervaring en de dubbel-acht als ‘instrument’ vele tientallen leden enthousiast gemaakt voor het roeien en daarmee in heel Nederland de dubbel-acht mede op de kaart gezet. Ook voor jou het Lidmaatschap van Verdienste! 

Zijn dat de krenten uit de pap van alweer een saaie vergadering? Integendeel. Onder voorzitterschap van Hans Marten Hazelbag presenteerde het bestuur een wervelende show, waarbij alle aspecten van de vereniging onder de aandacht kwamen, waaronder de pilot met het stoplicht. Rood en groen begrijpen de leden wel, maar onder oranje speelt je eigen verantwoordelijkheid een grote rol, maar hoe moet dat dan? Neen, zei de commissaris materiaal Johan IJff. Niet alleen je eigen verantwoordelijkheid, maar ook het voorbeeld naar minder ervaren leden speelt een rol. Voorlopig gaan we door met de pilot, ondanks de beperkingen die het systeem in zich draagt.

2022-04-14-de-avondshow-van-de-rv-rijnland-4

Het verslag van de vorige vergadering en het jaarverslag passeerden snel, maar de penningmeester Jan Schulten nam er de tijd voor om iedereen in het financieel jaarverslag langs de vooral meevallers (veel nieuwe leden en een subsidie) en tegenvallers of minder bestedingen (met name minder boten aangeschaft) te voeren, waardoor een zeer positief resultaat in de boeken stond. Dat resultaat wordt voorlopig aan het vermogen toegevoegd, want plannen genoeg en we leven in onzekere tijden.

 

De commissaris gebouw, Fred van Duijn, zal in de handen gewreven hebben met zo’n mooi resultaat want de vereniging wil van het gas af. Pardon? Jazeker, gelet op het klimaat en de snel stijgende prijzen voor fossiele brandstoffen ligt het voor de hand de verduurzaming van het gebouw fors ter hand te nemen. Aan de hand van een fraai schema werd door Fred aan nog geen 5% van het ledenbestand uitgelegd wat zonnepanelen in wisselwerking met een warmtepomp aan energie leveren en zal dat voldoende zijn voor de verwarming van het gebouw en de piekbelasting van ongeveer 75 douchende roeiers op zaterdag- en zondagochtend? Deze fraaie plannen, waarin de aanwezige leden, waaronder een aantal deskundigen op dit onderwerp, zich snel konden vinden, kenden ook een keerzijde. Niet alleen de prijzen van brandstoffen stijgen, maar ook de prijzen van de benodigde arbeid en materialen om alles geïnstalleerd te krijgen. Zo je op korte termijn al een offerte kunt krijgen, moet je daarover binnen een week beslissen, omdat de prijzen een week later alweer hoger zijn. Als je al een installateur kunt vinden, want iedereen wil snel verduurzamen. Jan Schulten legde uit dat deze operatie ongeveer een ton moet kosten, maar dat Rijnland op dit moment dat geld niet heeft. Wel kan de investering snel worden terugverdiend. Maar je weet niet wat de prijzen doen over een maand en over een jaar. Is alle gekte dan voorbij of wordt het alleen maar erger (en duurder)? Afgesproken is dat het bestuur de plannen verder uitwerkt en zo nodig op korte termijn een extra ledenvergadering bijeen roept om de plannen, de uitvoering en de financiering mee te bespreken.

2022-04-14-de-avondshow-van-de-rv-rijnland-2We kunnen er tegenaan! En dat was precies wat Andra Dudley, de commissaris opleiden en veiligheid altijd gedaan heeft. Zij vindt zich echter meer een ‘doener’ dan een ‘bestuurder’, en heeft daarom besloten het bestuur te verlaten en zich meer op de praktijk, met name het ‘instap-roeien’ op de zondagochtend en het coachen te gaan richten. Hans Marten prees haar rol als bestuurder én als doener, maar had begrip voor haar besluit, ook wel omdat hij in de persoon van Christa van der Aa (de meest bekeken persoon in de vereniging, omdat haar achternaam als eerste opduikt bij een zoekopdracht) een goede opvolger had gevonden. Bedankt Andra en veel succes Christa.

Ook werden de kascommissie en de commissie van beroep opnieuw opgetuigd, resp. voortgezet en Peter Reimer en Evert Gianotten werden benoemd tot leden van de continuïteitscommissie n.a.v. de bepalingen van de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Wat dat laatste voor de vereniging en voor hen gaat inhouden wisten deze twee ex-voorzitters niet, maar het goede nieuws is dat de kans om in actie te komen blijkbaar gering is.

Wat een boeiende ‘avondshow’. Daar kan Lubach nog van leren. Alleen de kijkcijfers. Slechts 5 % van de leden was aanwezig. Vandaar dit stukje heet van de naald.

Dank aan het bestuur voor het vele werk (met name ook aan de secretaris Caroline Wortelboer, die dit alles beter, vollediger en gedetailleerder in het verslag gaat vastleggen) en morgen aan de boorden om er weer samen op uit te trekken.

 

Joost Paijmans

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Wouter Koel Wouter Koel
23 apr 2022 17:20

Ik sluit me helemaal aan bij de reactie van Caroline. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik wel aan Fred gezegd dat ik met vakantie was echter zonder kennisgeving aan de secretaris afwezig was.

Mieke Rekkers Mieke Rekkers
15 apr 2022 17:59

Caroline, wat heb je dit verdiend. Het lijkt wel of je steeds weer opduikt wanneer er nood is,en dat al zoveel jaren lang. Zoveel toewijding en trouw naar de jeugd.Heel knap.

Caroline Wortelboer Caroline Wortelboer
14 apr 2022 12:55

Beste Joost, dank je wel voor je smeuïge en wervende stuk over de ALV. Met mooie foto's erbij! Een mooie weergave van zowel de inhoud als de positieve sfeer. En wat zijn we trots op - en blij met onze nieuwe leden van verdienste Caroline van Sasse en Hans Kerkers! Mooi dat je ze hier even extra in het zonnetje zet. Caroline Wortelboer

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024