Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

De Brabant 8 in Tilburg

Geplaatst op 21-04-2016  -  Categorie: Verslag
Wat doen 17 vrouwen en één man in Tilburg? 
Op een zondag, in alle vroegte? 
En waarom is onze scullacht de Nieuwland die zondagochtend niet voor het inlooproeien beschikbaar?
160421 Brabant 8 1

Welnu, al die vrouwen gaan naar Hilvarenbeek om de enige wedstrijd die alleen voor achten is uitgeschreven, te roeien. En dat onder de bezielende leiding van Hans Kerkers. Hij heeft binnen tien maanden een groep enthousiaste [wedstrijd]roeisters bij elkaar gebracht. Bestaande ploegen als deLadies Four en 5voor4, naast roeisters die donderdag graag een stuk lekker willen roeien. Hans fietst aan de kant mee of fungeert als stuurman. Zijn geheim? Mantra’s als soepel doorveren, snel op het keerpunt, snel wegzetten, snel naar drie en langzaam oprijden. We genieten.

 

En zo komt het dat al deze dames op zondag 17 april in Tilburg/Hilvarenbeek verschijnen voor een bijzondere wedstrijd in de dubbelacht: eerst 3 km achtervolging en dan 1 km boord aan boord. Bij de boord aan boord race worden de ploegen met de vergelijkbare tijden naast elkaar gelegd.

 

Wat een sensatie! De boot met de beide wedstrijdploegen had Hans als stuur en moest in het eerste blok starten, het ziet er prima uit. De stuur van de tweede ploeg kijkt even hoe Hans de bocht neemt, en ziet dat het goed is. De andere ploeg – de donderdagploeg - mag in een geleende boot [dank, Breda!] starten. Oeps, dat valt niet mee. De boot stuurt traag, hij valt over bakboord en het geheel voelt log. Daarbij komt dat de eerste kilometer van de drie in klotsend water wordt afgelegd. Souplesse? Vergeet het maar, het is overleven. Ketsen met je blad tegen de golven, opengehaalde knokkels. Maar na de bocht gaat het goed, het loopt lekker en ik, de stuur, heb niet in de gaten dat de dames in tempo 28 zitten, zo geolied loopt de boot. Hier wordt een solide basis gelegd voor een voorsprong op de boot van Hans. Terugroeiend zien we een paar bungalows van Vakantiepark Beekse Bergen. Uitgevoerd in zebraprint of tijgerprint, zo aan het water. Het is trouwens een mooie bosrijke omgeving waar we zijn, verschillend van wat we rond Rijnland aantreffen.

 

160421 Brabant 8 2

 

Na een pauze die wat langer duurde door regen en onweer, kwam de 1 km. Mooi weer, beetje wind tegen, dat moet goed gaan. Hans’ boot heeft felle strijd geleverd met de opponent, de dames zijn tot het gaatje gegaan. De donderdagploeg bleek nu aan het geleende schip gewend te zijn, en na wat oefenstartjes was de start voorbeeldig. De tegenstander in deze race was al na de eerste halen gezien, dus het water lag open om de eigen koers te varen. Wat ging het goed!

 

Iedereen bleef tot de uitslag bekend werd gemaakt. En dat terwijl de helft van ons al om zes uur was opgestaan. Bovendien was het niet echt duidelijk welke Rijnlandvrouwenacht zou winnen … Tenslotte kwam de uitslag: de donderdagploeg was als snelste boot geëindigd! Niet alleen een blik maar ook een wonderschone [!] bokaal konden we in ontvangst nemen. Onze andere damesacht reageerde sportief, maar het moge duidelijk zijn, er komt zeker revanche!

 

160421 Brabant 3

 

160421 Brabant 8

 

Gouda Terwen

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Was deze informatie nuttig?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024