?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

De DMO moet blijven

Geplaatst op 14-06-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Joost Paaijmans

 

Als je drie uur in de regen onder je paraplu ‘heelstrings’ en ‘boegballen’ staat te controleren en het daarna nog leuk vindt ook dan moet het wel heel bijzonder zijn die DMO. Het was ook leuk én bijzonder, want afgezien van de regen ’s ochtends was het redelijk warm en vrijwel geen wind en dat is wel eens anders geweest.

Dmo 2016 1

Maakt dat het nou zo leuk? Dat mooie weer? Neen, natuurlijk niet, maar prettig is het wel. Waar niet alleen ik van genoot zijn die talrijke Rijnlanders en leden van andere verenigingen die gekomen waren om een leuke wedstrijd te varen en ik zag de roie(st)ers, coaches, jeugd, oude kerels, organisatoren, kamprechters, motorbootbestuurders, vrijwilligers en taartenbakkers; allemaal waren ze er om bij te dragen of een goede prestatie neer te zetten, in gesprek te gaan met zichzelf, keihard te roeien, precies te doen wat de coach had gezegd en dan soms na afloop heel boos op jezelf te zijn of even langs het ‘erevlot’ te gaan om een blik op te halen.  Ik zag ze gaan, met gespannen hoofdjes, de dolkleppen vastdraaien, de voetenboorden stellen, de eerste halen en dan heel geconcentreerd twee kilometer naar het begin van de baan, de bocht om en dan naar de start jezelf afvragend of het nou heel goed ging of dat het ‘bagger’ was. En dan in de wedstrijd, nog meer geconcentreerd, die eerste klappen, raak of net niet, een misslag, ja, maar dan de volgende tien om over naar huis te schrijven en dan boord aan boord, of met een voorsprong of een achterstand die kilometer weg te tikken.

Dmo 2016 2

Dmo 2016 5

Daarna, euforie of ‘nooit krijg je me hier nog’ of gewoon lekker geroeid en de volgende keer gaat het nog beter. Ja, Rijnlanders en deelnemers van “Die Leythe”, “Nautilus”, Breda”, “De Maas”, “Alphen”, “Rijnmond” en alle andere aanwezige verenigingen, wat een feest hier met elkaar de strijd aan te binden en daarna ervaringen uit te wisselen, elkaar te feliciteren en wat nog meer. Maar foei, leden van “Het Spaarne”,  “De Hoop”,  “Willem III”, waar bleven jullie nou? Tijdens het “Symposium Veteranenwedstrijdroeien”,  dat in 2010 ter ere van het negende lustrum van de RV Rijnland werd georganiseerd bleek dat er behoefte was aan een 1000 meter wedstrijd voor veteranen. De kartrekkers van het eerste uur Willem van Schelven, Annelies Haase en Mies Bernelot Moens, samen met een heleboel leden van met name de RV Rijnland en ook van  “De Maas” en “Breda”, zorgden ervoor dat die wedstrijden er kwamen.

Dmo 2016 4

Laten we tot volgend jaar iedereen vertellen hoe leuk het was en hoe node we de afwezigen gemist hebben en laten we nog meer proberen er een uniek evenement van te maken. Ik ben er van overtuigd dat we dan, met de ervaring van de afgelopen vier jaar,  een heel goede vijfde versie van de DMO gaan  houden, met een record aantal deelnemers en met mooi weer, dat laatste is ook wel fijn, maar met jullie erbij is het ‘volmaakt’!!

Dmo 2016 3

Joost Paijmans.

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2023 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 8 december 2022