Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

De Groene Hart-Marathon

Geplaatst op 03-10-2019  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Joost Paijmans

2019-10-03-De Groene Hart-Marathon 1Kennen jullie mijn ‘ding’? iedereen heeft wel een ding, vaak ook hobby of liefhebberij genoemd. Mijn ding is foto’s maken en die als een soort dagboek met tekst over wat die foto inhoudt in een multomap met van die handige ‘showtassen’ opbergen. Ik begon er mee op de middelbare school en doe het nog steeds. Het aantal foto’s per gebeurtenis of per jaar is fors toegenomen en ik vul nu zo’n dik dozijn albums per jaar.

2019-10-03-De Groene Hart-Marathon 2Tegenwoordig ben ik de enige die ze frequent bekijkt. Vroeger toen mijn moeder nog leefde konden we ze samen doornemen en zo bleef ze op de hoogte van het reilen en zeilen in de familie: “Wat een leuke foto’s en wat fijn dat je dat allemaal hebt gefotografeerd, gedocumenteerd en beschreven”. “Alsof je er zelf bij bent geweest”!

2019-10-03-De Groene Hart-Marathon 3Er is ook wel kritiek, want ik kijk al die fotoalbums regelmatig in. “Wat zou je allemaal kunnen doen, als je niet die foto’s zou maken, inplakken, verhalen schrijven, bekijken, lezen en weer lezen”,  laat Carien mij wel eens weten.

Ik zei net: “alsof je er zelf bij bent geweest”. De titel van dit verhaal luidt “De Groene Hart-Marathon” en dan zou je jezelf zomaar in “Woerdense Verlaat” kunnen terugvinden. Ik ken mensen die er niet dood gevonden zouden willen worden. Het geval was dat het weerbericht voor zaterdag de 28e september sprak van buien en een harde wind. De marathon zou de Kaag en de Braassemermeer passeren en daar moet je bij windkracht 5 wegblijven.2019-10-03-De Groene Hart-Marathon 4

Te riskant, zelfs met zwemvesten. Dus werd besloten vanaf de R.V. Alphen het Aar-kanaal af te varen tot de Tolhuissluis. Je wordt er snel geschut, want het verval is maar 20 centimeter. Raar zo’n sluis, je kunt toch ook tegen de stroom in roeien? Of met stroom mee. Dat kan ook. Goed, uit de sluis en dan de Amstel op. Langs de R.V. Michiel de Ruyter en dan de Kromme Meijdrecht op. Na de laatste 10 kilometer van de ruim 25 die de eerste helft lang is ben je dan waar mijn kennis niet dood gevonden wil worden.

Tot nu toe hadden Kai, Adriaan en ik in de “Aernsteyn” de weergoden en de wind mee. Lekker zonnetje en rustig , veelal beschut water en soms ook vlak als en in de kleur van een biljardlaken door het ‘eendenkroos’. Nu komen we tot het cruciale punt: Op dezelfde weg terug als heen hadden we op de Amstel, die vrij breed is, de wind tegen. Recht van voren, acht kilometer lang, en we telden drie buien, waarvan twee met slagregens. “We waren er bij”!

Dan kun je het beter laten bij het lezen van dit artikel en geen marathons roeien. Ben je er toch bij geweest en niet verregend! Maar dan ook geen schouderklopjes van je ploeggenoten als je weer op de wal staat.

 

Groet van Kai, Adriaan en Joost.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024