Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

De instructeurscursus

Geplaatst op 29-06-2021  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Floor Hermans

2021-06-29-de-instructeurscursus-1Het opleiden en (bij)scholen van instructeurs was één van de doelstellingen van de commissie, die in 2020 een andere opzet van de roei-instructie adviseerde aan het bestuur van RV Rijnland. De commissie instructie is aan de slag gegaan met deze doelstelling en heeft samen met Ad Dubbeldam een nieuwe cursus ontwikkeld voor de beginnende instructeur. De nieuwe instructeurscursus bestaat uit 3 bijeenkomsten waarbij gebruik wordt gemaakt van de modulaire methode van Jeroen Brinkman. 

Op 20 mei jl. was het dan zo ver, weliswaar online, maar de start was er met Ad Dubbelman als presentator, Jan Cees Sabel als voorbeeldroeier op de ergometer en met Margriet Oomens en Arthur Overlack als ondersteuners. Uiteindelijk hebben 32 instructeurs de cursus gevolgd met een flinke belangstelling vanuit de jeugdinstructie. Alle deelnemers hebben, met dank aan de vereniging, een print ontvangen van de documenten van Jeroen Brinkman over de roeitechniek en het geven van instructie. De organisatoren hebben veel complimenten én constructieve feedback ontvangen. ‘Een mooi voorbeeld: ''Het is niet nodig om te praten over roeifouten. Dat zorgt dat cursisten de indruk krijgen dat ze fouten maken. Dat is natuurlijk niet zo. Iedereen beweegt vanuit de mogelijkheden van het betreffende moment, daar is niets verkeerds aan. Cursisten en roeiers zijn met uitdagingen bezig om de roeibeweging te optimaliseren en om blessures te voorkomen.''

In het najaar wordt de instructeurscursus herhaald in de sociëteit, maar dan met een kleine groep deelnemers in verband met het COVID besmettingsrisico.

 
Floor Hermans

2021-06-29-de-instructeurscursus-2

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024