Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

De Liteboat gedoopt

Geplaatst op 01-10-2020  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Hetty Vogelesang

20-10-01-de-liteboot-gedoopt

Aan het begin van het Coronatijdperk werd ons een Liteboat aangeboden.  Gerrit Jan Koenderman had de STARR benaderd of we belangstelling hadden voor zijn boot, omdat hij er mee ging stoppen. Na een heel kleine aarzeling hebben we volmondig ja gezegd. Een aantal van onze roeiers konden nu toch roeien. Zaterdag 26 september hebben we hem gedoopt: 

 

 

   

Hallo iedereen

2020-09-29-weer-vier-boten-gedoopt-2Hier zou moeten staan Gerrit Jan Koenderman, die ons zijn Liteboat schonk, waarmee hij 4 jaar geroeid heeft op de rivier de Linschoten. Hij heeft ons die boot geschonken en daarmee bleek de kous af. Een fles wijn als dank werd niet aanvaard en helemaal niet het hier staan om de boot te dopen. Dat mag ik nu doen.

De traditie wil dat skiffs, één persoonsboten de naam krijgen van een water in de buurt. Het werd in overleg de Wijde Aa. Niet echt in de buurt, wij zullen er nooit naar toe kunnen roeien gezien de afstand. De Wijde Aa, ik citeer nu Wkipedia, is een langgerekte oeroude veenstroom in de gemeente Kaag en Braassem in het noorden van Zuid-Holland. Aan de westkant komt de Wijde Aa uit op de (Kromme) Does bij Hoogmade. Aan de oostkant loopt het tot de driesprong van de Woudwetering en het Paddegat (Braassemermeer), ten noorden van de plaats Woubrugge. De Wijde Aa is een doorgaande route voor pleziervaart naar Hoogmade en Leiden vanaf het Braassemermeer.

We zijn blij met deze naam om hoe die klinkt, hoe het voelt om in de Wijde Aa te kunnen roeien. Het voelt wijd en vrij, vrij van veel van je beperkingen. En Aa komt in de buurt van wauw ik kan helemaal zelf de boot vooruit krijgen en sturen. Het heeft het zelfvertrouwen in het fysieke kunnen van de roeiers die in Coronatijd in deze boot konden roeien sterk vergroot. Een boordroeister verzuchte: kon je ook maar met één riem in zo’n boot vooruit komen. Kortom het is een welkome gift geweest zeker nu in Coronatijd en het heeft de commissie aan het denken gezet dat waar dit kan het roeien in de liteboot mogelijk te maken. En ik hoop dat, waar dit organisatorisch niet wil lukken, er oplossingen gevonden worden buiten de dinsdag. Maten gevonden worden die de roerervaring verder willen verrijken van onze roeiers. Wat nu ook al gebeurt o.a op de vrijdag.

Kortom de Wijde Aa is een heel passende naam gebleken. Het heeft onze blik verruimd van aangepast roeien doen we in wherry’s naar het roeien in de skiff, de Liteboat moeten we proberen in te passen. Maar vooral de Wijde Aa klinkt als het gevoel dat je krijgt als je er in roeit wijd en vrij en wauw ik kan het helemaal zelf, vooruitkomen en sturen.

De schenking van Gerrit Jan Koenderman betekent veel voor de CARR. En hoe zeg je dat, ik hoop dat zijn schenking nu het deze naam krijgt, hij dit verrijkende gevoel roeiers gaat en blijft geven. Laten we zuinig op hem zijn en er met veel plezier in roeien. Want wauw, dat is fantastisch.

 

Na een emmer water uit de Vliet heb ik de Liteboat zijn naam gegeven en hem een behouden vaart gewenst. Na de doop van de andere boten heeft Jacco hem krachtig ingeroeid. Was en ben heel trots.

 

Hetty Vogelesang

 

20-10-01-de-liteboot-gedoopt-3

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024