Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Nieuwbouw: week 35

Geplaatst op 02-09-2019  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Michiel Pluim

2019-09-02-de-nieuwbouw-week-35-1Op maandag 26 augustus 2019 startte de week met het slaan van de eerste paal van de fitnessruimte. Na de toespraak van de voorzitter, waarin hij terugblikte op alle voorbereidende werkzaamheden, de bouwcommissie, Lambert Baaten, Paul van Hengstum en Henk de Bakker, had bedankt voor alle inzet tot nu toe, en ook een woord van dank uitsprak aan Peter Reimer, die de coördinatie op zich heeft genomen om de benodigde middelen via obligatieleningen binnen te halen, stelde wethouder Sport van de gemeente Leidschendam-Voorburg, mevrouw Nadine Stemerdink, de heimachine in werking waarmee de eerste paal de grond in ging. Zo’n 70 leden waren getuige van deze feestelijke gebeurtenis.

2019-09-02-de-nieuwbouw-week-35-2Het is een relatief kleine heistelling, waarmee de stalen buizen de grond in geslagen worden. Door enkele stalen buizen op elkaar te lassen wordt uiteindelijk de draagkrachtige laag op circa 15 m-mv bereikt. In de holle buizen worden enkele wapeningsstaven gehangen voordat ze vol worden gestort met beton.

Eerder heb ik al aandacht gevraagd voor zand en modder die de bouw nu eenmaal met zich meebrengt. Op ons verzoek gaat de aannemer er voor zorgen dat het rond de bouwplaatsen zoveel mogelijk zandvrij blijft. Hij gaat daarom regelmatig met een bezemwagen de rijplaten schoonvegen. Dat neemt niet weg dat we zelf de boten aan de binnenkant en de buitenkant goed moeten blijven schoonmaken.

 

Michiel Pluim

2019-09-02-nieuwbouw-week-35-3 

Klik hier voor het fotoalbum 'De eerste paal van de nieuwbouw'

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024