Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

De openingstocht: álles zat mee

Geplaatst op 20-03-2022  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Inge Nederpeld 

2022-03-20-de-openingstocht-alles-zat-mee-1Op een heerlijke zonnige dag in maart staan er zo’n 22 roeiers klaar voor de openingstocht. Het mag weer! De toercommissie had een perfecte dag uitgekozen: zonnig en droog, beetje wind maar niet te veel.

Op de valreep koop ik een nieuw clubshirt, want ‘we roeien in clubkleding’ stond erbij, en nu is er (toevallig?) iemand van de kledingkast. Nu hoor ik er écht bij! Na de instructies, de koffie en wat lekkers gaan de trossen los. Er varen 6 boten richting Leiden, waaronder de Windlust, heel toepasselijk want je voelt af en toe wel een stevige windvlaag.

De meest ervaren roeiers zijn tip-top voorbereid, met een thermoskan heet water, zakjes koffie/poedermelk/soep, mini-muffins en nog veel meer om de dag door comfortabel te komen. Met een kussentje onder het zitvlak of een deken over de benen wordt het een heerlijke dag.

2022-03-20-de-openingstocht-alles-zat-mee-2Voor de ‘stuur’ is het wel even goed opletten. Niet omdat er veel andere bootjes op het water zijn, maar omdat er onderweg enkele quiz-vragen te beantwoorden zijn. Welke boom zie je aan het begin van de Schelpenkade? Wat is de omtrek van die abeel in het park? Wat is het verhaal achter de ‘vredesboom’? Zo leren we de stad nóg beter kennen.

2022-03-20-de-openingstocht-alles-zat-mee-4Voor we het wisten was het alweer lunchtijd. Aanleggen bij de Zijlpoort. Hier worden we verwend met heerlijke soep, broodjes en wat te drinken. Direct daarna wordt bekend gemaakt welke boot de quiz gewonnen heeft. Er komen choco-paashazen tevoorschijn, als een konijn uit een hoge hoed. Daarbij meteen ook de eer, om een verslagje te schrijven. Uiteraard met liefde, want dat geeft me de kans om de organisatie te bedanken. Maar dat komt later.

Zodra iedereen weer in de boot zit, kan de tweede helft van start. Er is een voorgestelde route, geheel vrijblijvend. Sommigen gaan rechtstreeks terug, anderen varen nog wat vredige kilometers door Leiden. Wat is het toch mooi daar! Iedere keer zie ik weer nieuwe pandjes met prachtige gevels. Soms een bekende. Mensen maken foto’s van ons vanaf een bruggetje, omdat ‘het er zo gezellig uitziet’.

2022-03-20-de-openingstocht-alles-zat-mee-5Op de terugweg maar even ergens wisselen in de boot? Tuurlijk, moet toch kunnen in een wherry (ging nog bijna mis!). Dan met de wind in de rug, voldaan naar huis toe. Alsof ik mij in een Venetiaanse gondel laat varen.

Een toertocht is écht een leuke manier om mede-roeiers van de vereniging te leren kennen. Dankjewel Lanny en Joerg, voor deze gezellige, compleet verzorgde dag. Zelfs bij aankomst was er nog een borrel, buiten in de zon. Kortom, alles zat mee! Behalve dan, dat wij als laatste boot aankwamen, maar daar zaten wij dan weer totaal niet mee.

 

Inge Nederpeld 

2022-03-20-de-openingstocht-alles-zat-mee-6

  

 Meer foto's...

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Lanny Tan Lanny Tan
21 mrt 2022 11:15

Wat een leuk verslag heb je geschreven Inge! Lanny

Caroline Wortelboer Caroline Wortelboer
20 mrt 2022 21:50

Het was een heerlijke dag! Heel veel dank voor de organisatie Lanny en Jörg. En Inge bedankt voor het leuke verslag. Bernard en Caroline Wortelboer

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024