Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

De roeivereniging Rijnland: voor elck wat wils

Geplaatst op 12-01-2017  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Joost paijmans

Gezegend waren de aanwezigen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op zondag 8 januari j.l. van onze geliefde roeivereniging. Niet alleen werden zij welkom geheten door de voorzitter en getrakteerd op "bubbels", "allerheerlijkste" borrelhappen uit eigen keuken en natuurlijk warme en wijze woorden maar er was meer. Pascal van den Ouden doopte een skiff met de naam “Herensingel” voor de zware categorie (en voor-geroeid door Bernard Luttikhuizen) en "alleskunner" Kai Fischer doopte een door hem geschonken "zeewaardige" vier met stuurman/vrouw met de naam “Kaiman”, om daarmee het "zeeroeien" (niet te verwarren met C-materiaal) in de vereniging te propageren. Deze vier werd later vanaf de bijbehorende botenwagen te water gelaten en, ten overschouw van een groot aantal leden, met dezelfde Kai op slag en Netty Lalieu, Andra Dudley, André de Bree en stuurman Nico van Ravesteyn "voor-geroeid". Was dat alles?

20170112 Nieuwjaarsborrel 1

20170112 Nieuwjaarsborrel 2

Nee, dat was niet alles, want behalve de terugblik en vooruitblik (er waren volgens hem ook veel blikken gewonnen, meer zullen volgen) van de voorzitter, die ook nog gewag maakte van de verbouwingsplannen, was er een sportieve kracht- of beter afstandmeting op de ergometers, die was georganiseerd door Els Damstra en Florence van den Berg, waarbij de deelnemers ‘blind’ precies 500 meter moesten roeien. “Eitje”, zult u denken. Vier minuten over een kilometer, tempo 26, dus 52 halen en “varkentje in de kuip”. Helaas, dubbel helaas, want er was maar een beperkt aantal deelnemers en je moet dat ettelijke keren uitproberen om maar een beetje in de buurt te komen van die 500 meter. De theoretische benadering leidde, zo bleek, meestal niet tot de gewenste afstand. Desondanks wisten Winfred Haase én Mies Bernelot Moens 499 meter ‘af te klokken’, waarbij – in een tweede ronde – Winfred won, maar beide kanjers niet in de buurt bleven van hun eerdere prestatie. Nog maar eens doen, maar dan met de halve, goed voorbereide vereniging. Hulde aan de organisatoren!

20170112 Nieuwjaarsborrel 4

Nog meer hulde is hun deel want de reeds genoemde aanwezigen werd verzocht teams te vormen en "vrijwillig" aan een quiz mee te doen over roeien op de vereniging, roeien in het algemeen en wat vragen uit de "nieuwsquiz" van het “Handelsblad". Gemakkelijk vragen, die je toch fout beantwoord, moeilijke vragen, die je toevallig toch goed hebt en de winnaars waren het tafeltje met voorzitter Evert en oud-voorzitter Peter Reimer.

20170112 Nieuwjaarsborrel 3

 

“Voor elck wat wils”, begon dit stukje. Heeft het bestuur en de organisatoren dit waar gemaakt? Wat mij betreft "allemaal geslaagd" met een "dikke tien", net als bij de examencommissie.

 

Joost Paijmans.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023