Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

De RV Rijnland ‘piekt’ tijdens ‘Challenge’

Geplaatst op 12-01-2021  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Joost Paijmans

2021-01-12-de-rv-rijnland-piekt-tijdens-challenge-1Ik wil het met jullie nog eens hebben over die vriend van mij die apen houdt. Hij beweert dus dat als je die apen leert typen en als je dan genoeg geduld, apen en typemachines hebt een van die apen ooit een ‘meesterwerk’ zal schrijven. Het nieuws is dat hij van tactiek is veranderd en de apen allemaal een mobiel heeft gegeven. Nu zijn ze aan het ’appen’ geslagen en de resultaten zijn veelbelovend. Bij het appen is verzorgd Nederlands niet aan de orde, alles is relevant en zo zal veel eerder resultaat worden bereikt, al is het dan misschien geen meesterwerk.

De reden dat hij tot deze wijziging kwam is de inhoud van de appgroep “Nieuwjaarschallenge” die de organisatie, de verrichtingen en ook de emoties vorm gaf van deze ‘uitdaging’ die op zondag 10 januari plaatsvond.

Voordat we het app-verkeer nader bekijken een paar woorden aan deze, we mogen het geen wedstrijd noemen, dus het woord ‘uitdaging’ geeft duidelijk aan waar het om ging. Stel je voor een half dozijn ‘tweeën’ en een stuk of twintig skiffeurs die in twee blokken (grofweg gescheiden in mannen en vrouwen en dubbel gebruik van boten) de strijd met elkaar aangingen. Aanvankelijk was de wedstrijd gepland van Leidschendam naar de vereniging, maar vanwege ijsgang werd het traject verlegd van de, pak weg, Caesarbrug naar vlak voor de Blauwe brug. Best een lastig parcours met wat irritant bochtenwerk en ook een aantal bruggen die moesten worden gepasseerd. Niet alleen hard roeien, maar ook goed sturen was de boodschap. Alle hulde aan wedstrijdcommissaris Willeke, die op haar racefiets overal tegelijk was en alles in (heel) goede banen leidde, en alle andere medeorganisatoren en deelnemers die de challenge tot een waar ‘bijna virtueel’ feest maakten. Jammer dat in hoofdzaak alleen de heel ervaren roei(st)ers meededen. Bijna alle skiffeurs in de vereniging zijn wel in staat deze vier kilometer zonder ongelukken af te leggen, maar ze waren er niet! Als ze wel hadden meegedaan zouden ze de nodige ervaring opgedaan hebben, veel plezier hebben gehad en wellicht ook anderen, die nog aan de kant stonden, geënthousiasmeerd. 

2021-01-12-de-rv-rijnland-piekt-tijdens-challenge-2 2021-01-12-de-rv-rijnland-piekt-tijdens-challenge-3 2021-01-12-de-rv-rijnland-piekt-tijdens-challenge-4

Nu die appende apen en het pieken (om van een record maar te zwijgen). Voorafgaande aan de ‘challenge’, tijdens en lang daarna had iedereen die erbij betrokken was zijn bijdrage aan het app-verkeer. Uit louter geestdrift van alle betrokkenen piepte mijn mobiel niet meer, maar gaf enige tijd een hoge bromtoon ten gehore, als bewijs dat iedereen wat kwijt moest op deze ‘app-groep’ en ook wat kwijt moest over anderen die ook wat kwijt moesten en ga zo maar door. Is dat erg?

2021-01-12-de-rv-rijnland-piekt-tijdens-challenge-5Neen, het gaf met 250 app’s voorafgaande aan de wedstrijd en ruim 100 daarna een goed beeld van de ‘challenge’ met opmerkingen, uitslagen, filmpjes en foto’s, maar ook de emoties van deelnemers, toeschouwers en de organisatie. Gefeliciteerd organisatie en deelnemers!

En mijn vriend? Zijn apen denken het record van de ‘Nieuwjaars-challenge-groep’ binnenkort te breken. Hij is ook blij omdat hij het geluid van de mobiels van de apen heeft uitgeschakeld om ze verder ongestoord hun gang te laten gaan. Dat wordt nog spannend.

En de uitslag? Die staat op de site. De winnares ‘over-all’ was Lia Brouwer. Gefeliciteerd.

 

Joost Paijmans

 

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Lia Brouwer Lia Brouwer
13 jan 2021 20:03

Ha Joost, Heel leuk geschreven. Dank! Ja waar zouden we zijn zonder de app en zonder STRAVA en mensen die dat allemaal kunnen bedienen, organiseren en begeleiden. Fantastisch dat Rijnland daar zo'n lol in heeft. Het helpt ons toch fijn door deze bijzondere tijden heen. Een beetje afleiding en inspanning in de buitenlucht verricht wonderen voor lichaam en geest. We kijken uit naar de volgende Challenge.

Pauline de Blocq van Scheltinga Pauline de Blocq van Scheltinga
13 jan 2021 14:45

Hoi Joost, wat een plezier om dit stuk te lezen! Goed geschreven, vlot, rond én foutloos, dikke complimenten. Warme groet en tot water!

Evelien Korving Evelien Korving
13 jan 2021 14:06

Dank Joost ! De voor-pret, de Challenge èn de napret met meteen alweer plannen voor de volgende Challenge, heb je op bijzondere wijze verwoord! Wel heb ik begrepen dat het prettig is als er meer mensen zich van te voren aanmelden voor ondersteuning op de kant voor de Challenge. Volgende datum: 7 februari!

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024