Geplaatst op 01-11-2021
- Categorie: Bericht
- Auteur: Eugenie van Miltenburg
Wat super dat we zo’n mooie sociëteit, bar en keuken hebben. Voor en door ons allemaal. Laten we ons daar vooral ook van bewust blijven en naar gedragen. Dat gaat makkelijker wanneer iedereen ook begrijpt waar afspraken en bijvoorbeeld tarieven voor consumpties op gebaseerd zijn. Daarom hier wat uitleg.
- De tarieven van de consumpties zijn vastgesteld op basis van inkoopprijs en een opslag die ten goede komt aan de vereniging. Inkomsten om de begroting te dekken; onderhoud van de sociëteit en indien ruimte ook voor aanschaf van nieuwe boten. Dus voor jou.
- We gaan er op de vereniging vanuit dat iedereen altijd eerlijk betaalt voor wat hij of zij nuttigt.
Vergeet niet te betalen en bepaal ook niet zelf het tarief.
- Het Nespresso apparaat is bedoeld voor momenten waarop koffiezetten niet loont (vooral op weekdagen).
Tijdens openingstijden van de bar wordt er alleen filterkoffie geschonken. Het apparaat is ook totaal niet geschikt voor veel gebruik. Maak het je roeigenoot die achter de bar staat niet lastig door eigenzinnig toch een Nespresso te vragen of te maken terwijl de bardienst er is. Zet ook gewoon een pot koffie wanneer je door de week met je ploeg gaat koffiedrinken.
- Eigen consumpties zijn formeel niet toegestaan. Uiteraard is het prima om je boterham te eten bij de koffie of gezellig op taart te trakteren.
Eigen cupjes, theezakjes of koffie meenemen is echt niet de bedoeling!
- Het opgeruimd houden van de sociëteit, bar en keuken is de verantwoordelijkheid van ons allemaal. De schoonmaak zorgt alleen voor het schoonhouden van de vloeren. Tafels, bar, keuken schoonmaak wordt door de leden zelf gedaan. Zo geeft een ploegje de keuken af en toe een beurt.
- Dus servies / glazen alleen gebruiken wanneer de keuken open is en je het zelf (of in het weekend de bardienst) kan afwassen. Er hoort geen vaat (ook niet omgespoeld) op de bar of in de keuken te staan.
- Een vuilniszak die vol is in de keuken mag je best vervangen en in de container doen buiten.
- Wanneer je de koelkast gebruikt laat dan spullen niet achter tot de schimmel erop staat. Noteer een datum of naam op de verpakking.
- Wanneer je iets kapot maakt of ziet dat iets defect is meld dit dan aan de commissaris gebouwen of de Soevie.
Als we allemaal ons steentje bijdragen blijft de sociëteit een thuis voor ons roeiers.
Eugenie van Miltenburg namens de Soevie en het bestuur