Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

De ZAMIP revitaliseert en zoekt mannen én vrouwen!

Geplaatst op 12-04-2022  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Joost Paijmans

2022-04-12-de-zamip-revitaliseert-en-zoekt-mannen-en-vrouwen-1

 
Pardon? Wat is dat en is het nodig? Enige uitleg is op zijn plaats.

De zaterdagmiddagploeg, die zich toelegt op marathons en als oefening voor de Ringvaart-Regatta ook die sprint op de Amstel een jaar of vijftien maar even meenam, is niet ongeschonden uit de corona-periode gekomen.

Een aantal leden van deze ploeg is overleden, een aantal is verhuisd naar ver weg, gewoon vergrijsd of is om andere redenen afgehaakt en vanwege de corona-beperkingen werd op andere dagen in de skiff gevaren. Alsof dat allemaal niet erg genoeg is een aantal in zee gegaan met een andere ploeg om in een ‘boord-acht’ de Head of the River en andere wedstrijden te roeien.

Bijna een totale leegloop en daarom is een deel van de overblijvers bijeengekomen om deze ongewenste ontwikkeling te bespreken en zo mogelijk te keren.

 

2022-04-12-de-zamip-revitaliseert-en-zoekt-mannen-en-vrouwen-2Over een paar zaken was iedereen het eens. We heffen de ploeg niet op en marathonroeien blijft de core-business. Verder wordt het tijdstip van de vaste afspraak op zaterdagmiddag vervroegd van 14.00 naar 13.00 uur, omdat het beter aansluit bij activiteiten in de ochtend zoals de basis instructie en training in boord-achten, en we ook eerder klaar zijn ’s middags. Het volgende punt van bespreking was het vinden van nieuwe (jongere) leden. Omdat eerder een vrouw deel uitmaakte van de ploeg is besloten voor de ploeg ook marathon-minnende dames aan te trekken en verder de ploeg te verjongen, omdat de huidige leden ook het eeuwige leven niet hebben, althans wel ouder worden. 

Dus, waarde nieuwe en oudere leden van Rijnland, man of vrouw, wie sluit zich bij ons aan om op zaterdagmiddag een lekker stuk te roeien en om met ons zich voor te breiden op het roeien van een aantal marathons? Ook voor de Ringvaart-Regatta op 25 mei a.s. zijn nog enkele plaatsen in de dubbel-acht beschikbaar.

De volgende oefening vindt plaats op zaterdag 16 april a.s. om 13.00 uur op de vereniging. Dan trekken we er in vieren, drieën en tweeën (meestal boten in de C-klasse) op uit. Na afloop wordt altijd thee- of koffiegedronken, vaak ook met Zamip-leden die niet meer actief zijn. Naast het roeien organiseert de ploeg ook gezamenlijke maaltijden met partners en ook staan allerlei andere evenementen op het programma.

 

De Zaterdagmiddagploeg,

Arthur, Nico, Job, Gijs, Nol, Bert, André en Joost (en ook Jan, Jan, Kai, George, Martin en Frans).

Voor contact: 06 5129 8314 of snamjiap.tsooj.[antispam].@planet.nl

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024