Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Die Leythe 110 jaar!

Geplaatst op 23-05-2024  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Lanny Tan

2024-05-23-die-leythe-110-jaar-22024-05-23-die-leythe-110-jaar-1Dit werd gevierd/op 20 mei jl. samen met de omliggende verenigingen t.w.t Njord, Rijnland en Asopos. Op het laatste moment heeft Asopos afgezegd om organisatorische redenen. De verenigingen konden met maximaal 3 boten inschrijven. Aanvang om 12 uur met een prachtige lunch bij die Leythe, een toespraak van de voorzitter Thalita, die de geschiedenis van Die Leythe schetste, en een rondleiding.

Daarna ging het gezelschap naar Njord en daar kregen we koffie of thee uit bierglazen met heerlijke bonbons en natte billen op de sofa. Ook daar een toespraak door een jonge dame van Njord (de voorzitter?) en een rondleiding. Njord bestaat inmiddels 150 jaar! Het was heel leuk en leerzaam om eens bij deze verenigingen rond te kijken en de contacten te intensiveren. Rijnland werd door sommigen vooral gezien als een goede sanitaire stop mogelijkheid.

Rond 3 uur gingen we met 11 boten naar Rijnland waar mooie en lekkere taarten voor ons klaarstonden. Hans Marten heette iedereen welkom en legde een en ander uit over Rijnland en werden we afgeschilderd als een “jonge” vereniging die ruim in haar jasje zit. (4 loodsen, een werkplaats, een ruim krachthonk, een ruime, goede, geoutilleerde keuken), een ruime sociëteit en een terras. Ook hier een rondleiding, waarna Njord en Die Leythe roeiers onder dreigend gedonder van naderend onweer weer naar huis vertrokken.

Een leuk initiatief voor herhaling vatbaar. Misschien zijn wij volgend jaar aan de beurt als we ons lustrumjaar vieren?

Lanny Tan

 Meer foto's

2024-05-23-die-leythe-110-jaar

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024