Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

DMO Tilburg, zondag 2 juli 2023

Geplaatst op 03-07-2023  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Evelien Korving

2023-07-03-dmo-tilburg-1“Maar liefst 40 inschrijvingen vanuit Rijnland voor deze editie DMO (Dutch Masters Open)” werd me bij het ophalen van mijn boegnummer verteld. De DMO, een 1000 m wedstrijd met board-aan-board sparren! Vanuit stilstand een start en in iets meer dan 120 harde en snelle halen de 1000 meter volbrengen. Meestal helemaal buiten adem en met verzuurde benen de finish over. Is dat leuk? Yes, it is. 

Meestal is het hier qua wind wel rustig want de baan heeft een mooi ligging, namelijk in de luwte tussen hoge bomen nabij de Beekse Bergen. Roeivereniging TOR heeft de organisatie van de DMO sinds een aantal jaren overgenomen van de organisatie Rijnland/ De Maas, destijds op de WAB (Willem Alexander Baan). En met succes! Al vroeg in de ochtend starten de wedstrijden. Elke heat duurt ongeveer 4 minuten. Doe je mee aan twee wedstrijden, dan kom je dus voor 2 x 4’ naar Tilburg. En dat betekent dan direct dat je de hele dag onder de pannen bent. Sommigen vinden dat een aardig tijdverdrijf. Zo ook ondergetekende. 

De afgelopen jaren zijn een aantal roeiers gestopt met de DMO omdat ze niet gecharmeerd waren van het starten met tijdsverschillen. Het doel was toen om, vanwege het starten met verschillende leeftijdsgroepen, de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te maken. Maar daar was niet iedereen zo gelukkig mee. Snelle ‘oudjes’ kregen soms wel 20 sec of meer voorsprong en waren niet meer in te halen. Dat demotiveerde de jongeren. Na veel kritiek werd hier dit jaar van afgeweken. In plaats van het starten met startverschillen werd dat nu finishen met correctie (-factoren).

De dames Dubbel Twee startten we tegen onze eigen Rijnlandploeg. Het werd een spannende Rijnland wedstrijd, waarbij Lia Brouwer en ik (samen H-categorie) het o.a. tegen Joke Korevaar en Elsbeth Pluimen (categorie F) moesten opnemen. Bij de finish ging het bijna nog mis. Toen Lia de toeter van de finish hoorde dacht ze dat ze er al was en staakte ze bijna het roeien…. Ik gaf een gil, we maakten nog vier halen en daarna klonk de toeter voor de 2e keer. Maar was het genoeg voor de correctie-tijd? Zelfs de Wedstrijdtoren was in de war en riep de verkeerde ploeg uit tot winnaar! Na herberekening konden we alsnog onze blik in ontvangst nemen. 

2023-07-03-dmo-tilburg-2

’s Middags trok de wind steeds verder aan en maakten we ons klaar voor de wedstrijd in de Dubbel Vier. Bij de start lukte het de ploeg van TOR niet goed om klaar te liggen. Tot vier keer toe woei deze ploeg met boot en al dwars de baan op. Het leek eindeloos te duren en ondertussen moesten we zelf alle zeilen bijzetten om recht te blijven liggen. Het werd uiteindelijk een ‘quick start’ waarbij Rijnland (G) tegen Rijnland (ploeg van Willy, E) roeide, en de ploeg van TOR al snel uit het zicht verdween. Windvlagen bemoeilijkte de start en het roeien! Zeker op onze baan. Water spatte in je oren. De bladen werden af te toe door windvlagen weggezet. Om beurten lagen de Rijnland ploegen voor. Het bleef lang spannend. Maar bij de 1000 meter hoorde we gelukkig als eerste de toeter gaan…. Een hele opluchting. Maar hulde aan de andere ploeg! 

Ook andere Rijnlanders waren succesvol: Er zijn diverse blikken getrokken door Hans Link, die zich voor 1 heat had ingeschreven maar uiteindelijk 3 heats roeide, en allen wist te winnen in de skifff en dubbel twee. Hulde! Verder heeft Rijnland met alle Dubbel (en MIX-) Achten indruk weten te maken. Ook hier werden veel blikken getrokken. Kortom een mooie dag èn een mooie training voor de Euro-Masters eind juli.
Tot volgend jaar.

 

Evelien Korving

 

 

 

 

 

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Caroline Wortelboer Caroline Wortelboer
03 jul 2023 15:37

Gefeliciteerd allemaal met de mooie resultaten! Super! En dank Evelien, voor je mooie verslag.

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024