?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Drie jongens en een oude dame

Geplaatst op 30-01-2023  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Michiel Ottolander

2023-01-31-drie-jongens-en-een-oude-dame-12023-01-31-drie-jongens-en-een-oude-dame-2Jongens waren we, niet meer zo jong, maar aardige jongens. Op pad met een dame van 60, elegant, maar haar leeftijd tonend.

Hoe het begon: bootsman Barend zag een advertentie van de Alster Ruderverein uit Hamburg. Een C4 te koop, oud maar goed gebouwd zonder structurele schade. Ontworpen als lichte wedstrijdboot. En geheel uit hout opgetrokken. Zou dat niet een vervanger voor De Knip kunnen worden, die weliswaar opgelapt nog best meekan, maar waar wel structurele verbeteringen met veel werk aan zitten te komen? Telefonische inspectie van de Duitse boot volgde en de koop werd gesloten. De Hamburgers kwamen haar echter niet brengen. Vooruit, zei Wim, we gaan haar halen. Met z'n drieën op één dag heen en weer naar Hamburg moet toch kunnen, nog geen 1000 kilometer.

We vertrokken dus op zondag 29 januari met de lange botenwagen achter de auto van Fred. Om 6 uur 's ochtends, wel te verstaan, in het pikkedonker. Het weer zat mee, de autobahn was leeg en om half 1 waren we bij de Duitse roeivereniging. We haalden samen met hun bootsman en materiaalcommissaris de Grünau van de achterste bovenste stelling en legden haar in de schragen. Zo te zien had ze al jaren het water van de Alster niet meer gevoeld. Haar huid was dun, de make-up wat craquelé. 2023-01-31-drie-jongens-en-een-oude-dame-42023-01-31-drie-jongens-en-een-oude-dame-3Gebouwd begin jaren zestig in Berlijn en vernoemd naar een stadsdeel van diezelfde stad. Maar: licht en rank, een boot met potentie en veel (lak)werk. En 11 meter lang, dus een aanhanger om rekening mee te houden op de terugweg. Op een enkele file na verliep ook die voorspoedig, zodat we om half 9 (weer donker) Rijnland bereikten. We legden de oude dame in de werkplaats ter nadere inspectie door Barend: laatste rustplaats of eindelijk thuis? In dat laatste geval kan de houtploeg losgaan en moeten we misschien een nieuwe naam verzinnen. Suggesties?

 

Michiel Ottolander

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Robert Stroethoff
05 feb 2023 14:42

Ziet er elegant uit (op de foto's). 'Kost dat nou?' Hout is mooi, zal natuurlijk wel meer onderhoud vragen. Flinke onderneming.

Guillaume van Blankenstein
01 feb 2023 19:49

Ik verheug me om met haar aan de slag te gaan en in te roeien t.z.t. Grünau moet het wel blijven. Je kunt haar niet haar jeugd afpakken.

Saskia Ebels
01 feb 2023 19:26

Mooi verhaal, leuk project. Ik hoop eigenlijk dat ze haar huidige naam Grünau mag houden. Ik vind het een mooie naam en het geeft haar geschiedenis en afkomst mooi weer.

Joost Paijmans
01 feb 2023 19:09

Leuk verhaal. Ik proef de invloed van Nescio.

Johan IJff
30 jan 2023 22:31

Leuk avontuur en project. Bedankt voor het ophalen van deze mooie houten C4! Hopelijk een waardige vervanger van de Knip met nog vele mooie roeikilometers in het verschiet. Veel plezier en succes met deze oude elegante dame voorzien van een nieuw lakjasje.

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2023 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 8 december 2022