Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Een ander rondje

Geplaatst op 29-06-2020  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Job Dresden

2020-06-29-een-ander-rondjeRijnland is gelegen aan prachtig roeiwater! Je kunt alle kanten op. Toch varen de meesten naar Leidschendam v.v. of een rondje Leiden. Ook de Vlietlanden zijn populair, zeker in de zomerperiode (vanwege de vele motorbootjes op de Vliet).

Ruud Raap die tot vorig jaar nog regelmatig met ons mee roeide en helaas begin 2020 is overleden, hield er zeer van om in de zomer in de skiff allerlei tochtjes te organiseren. Ter nagedachtenis aan hem heb ik dat deze keer gedaan. Zo stonden op 26 juni jl. Michiel Pluim, Bernard Luttikhuizen, Jan van der Goes en ik om 08.00 uur klaar voor onze tocht van 25 km. Pien van der Hoeven kon vanwege een blessure helaas niet mee. Ik had Helen Raap, de echtgenote van Ruud, telefonisch gemeld wat wij gingen doen. Zij stond erop ons te komen uitzwaaien!

Het was de laatste dag van de eerste tropische periode van de zomer. Het was goed dat we vroeg vertrokken. De tocht ging via de Zijl richting Kaag: prachtig stil water. Via de Grote Sloot kwamen we in Warmond. Op het Oegstgeester Kanaal hadden we wind mee en volle zon in het gezicht. Maar gelukkig nog niet veel bootjes! Dat werd al enigszins anders op de Rijn terug. Maar dan nog even een klein stukje op de Vliet. Die was veranderd in een grote klotsbak! Desondanks was eenieder om 11.00 uur weer veilig terug!

Met name voor Jan was het de eerste keer dat hij zo'n afstand in een skiff roeide. In zijn S2 roeide hij fantastisch met ons mee. Daaruit blijkt maar weer eens dat je niet tot het elitekorps van S3 roeiers hoeft te zijn toegetreden om zo'n tochtje te volbrengen. En je doet weer allerlei andere ervaringen op. Het is daarom gek dat we niet vaker en met meer mensen zulke tochtjes doen! Ga je de volgende keer mee?

 

Job Dresden

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024