Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Een drone vertelt

Geplaatst op 22-09-2016  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Joost Paijmans

 

Was er nou een ‘drone’ op zaterdag 27 augustus, de dag van de Rijnland-marathon, maar ook de dag dat de vereniging ‘op de film’ zou gaan? In ieder geval hing er een ‘virtuele drone’ (die begrippen passen wel bij elkaar) boven de route van de Rijnland-marathon. We volgen de “Roomburg”,  met daarin één roeister van de RV Nautilus, Emma Smit, en twee Rijnlanders: Kai Fischer en Caroline Kaptein. Deze ploeg vertrok als eerste en was een restant van de ‘dubbel-acht’ die met een dames-viertje van RV Het Spaarne” aan de tocht zou deelnemen, maar toen dat viertje afhaakte bleef er slechts een drietje over. “Ik moet wel om 15.00 uur terug zijn”, zei Caroline. “Kai is heel sterk, die gaat dat redden”,  was het antwoord.

Een drone vertelt 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De drone zag het gestuurde tweetje van wal steken en bij de plas bakboord uit en langs de “Meerburgse Wetering” richting de “Oude Rijn” gaan. Hier is het genieten, want ondanks de onmiddellijke nabijheid van de A4 is het hier stil, de natuur op zijn mooist waar af en toe opgeschikte meerkoeten fladderend hun heenkomen zoeken. Stuurboord uit de Rijn op en na 500 meter bakboord uit de “Does” op. Hebben jullie dat ook, dat als je op de “Does” roeit dat Leiden’s roemruchte historie zich doet gevoelen? De ‘Geuzentocht’ is er niets bij. Dan weer bakboord uit de “Dwarswetering” op en aan het einde daarvan de Algemene Studenten Roeivereniging “Asopos-De Vliet”. Daar kun je comfortabel meren en de benen strekken. Daarna wordt het ingewikkeld of toch niet? Bakboord uit de “Zijl” op en dan langs de “Zijlpoort” de Singel op en deze volgen tot nabij Molen “De Valk”. Daar gaat het via de “Haarlemmer Trekvaart” naar de “Leede” en de Kaag op. Nabij “Kaagdorp” het “Sassenheimer kanaal” op en bij ‘Het Oude Zwembad stuurboord uit onder de ‘Provinciale Weg N 208’ door en de “Ringsloot” volgen tot bij de drie witte huizen en daar bakboord uit. Ja, en dan moet je niet de gemakkelijke weg rechtdoor kiezen. Het lijkt zo logisch en ondanks de route-app. raakt de boot helemaal verstrikt in bollenvelden en eendenkroos . Dan komt het besef dat verkeerd gevaren is en dat van een terugkeer vóór 15.00 uur niets terecht komt. Terugvaren is de boodschap en dan via het “Mallegat” naar de trekvaart en via de “Maandagse Wetering”, het “Oegstgeester Kanaal” weer naar de Oude Rijn nabij Katwijk en dan zijn we weer op bekend water.

Een drone vertelt 2

“Afspraak niet nagekomen”, “16 kilometer teveel gevaren”, maar ‘herinneringen aan de dag te mooi om met woorden te beschrijven”, was het commentaar. Dankzij de ‘drone’ waren we getuige van deze tocht. Een tiental boten deden mee, maar verstuurden zich niet.

Een drone vertelt 3

Toch had deze tocht nog een gevolg. Omdat Emma Smit graag in de ‘dubbel-acht’ gevaren had werd zij een paar weken later door de ZAMIP (die ook de Rijnland-Marathon organiseert) uitgenodigd met hen een tochtje in de ‘dubbel-acht’ op en neer naar de sluis te varen. Dat deed zij en het werd een groot succes met taart toe. “Wat zijn jullie een leuke vereniging”,  zei Emma. “Misschien had ze wel gelijk”.

Een drone vertelt 4

Joost Paijmans.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024