Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Een mooie driehoek

Geplaatst op 26-08-2018  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Bas van der Leer

2018-08-26-een-mooie-driehoek-2What’s app had al vaak getrild onder het ongeduld van de roeiers (Mieke, Berna, Piet en Bas) die nu toch graag het open water op wilden. Vrijdag 10 augustus was iedereen er vroeg bij zodat we op tijd konden vertrekken naar Almere.  Na een uurtje rijden werd de ‘Kaiman’  vaarklaar gemaakt en gingen we van start.  Het doel van de dag een rondje om het eiland Pampus. We troffen echt Hollands weer: stapelwolken aan een blauwe hemel, zon en een lekker windje. De weersvoorspelling gaf een windkracht 4, uit het zuiden.

Na vertrek uit de Marina Muiderzand werden we al gelijk geconfronteerd met het roeien op wat ruwer water. Met de golven van opzij helde de ‘Kaiman’ naar stuurboord, door de golven soms wat meer en soms wat minder. Een perfecte roeislag ? Dat ging zo niet lukken. Aanpassen aan de omstandigheden was het devies. Eerst was het allemaal wat onwennig, hellend door de golven maar langzaam kregen we die andere slag te pakken. Waren we eerst nog bang geweest voor een te rustig tochtje ? Dat was niet meer nodig. Net de vaargeul over kwam er snel een zware bui aan. De wind wakkerde aan en de golven werden ook snel hoger. Stampend over de golven probeerden we een haventje op het eiland “het hoofd” te bereiken. In het zicht van de haven nam de wind nog verder toe en begon het te regenen. We leken nu tegen de wind haast niet meer vooruit te komen. Nabij de haven zagen we dat ze bij deze wind geen  beschutting bood. Dan maar ‘in de lij’ van het eiland gaan liggen, om daar al drijvend in de stromende regen te ‘schuilen’. Toen de bui over was gingen we verder. Na een rondje om Pampus te hebben gevaren, konden we bijna opgedroogd, aan de koffie met appelgebak. Omdat heen en terug naar Pampus een wat korte tocht zou opleveren werd besloten tot een mooie driehoek: Almere – Pampus – Muiden – Almere, totaal zo’n 16 kilometer.

2018-08-26-een-mooie-driehoek-1

Na de koffie van Pampus naar Muiden, tegen de wind, ging het roeien al een stuk beter. De wind was inmiddels toegenomen naar windkracht 5, maar zo lekker door de golven vond iedereen het wel leuk. Behalve misschien ‘de boeg’ met al dat buiswater ? Tijdens de stop bij de KNRZV met uitzicht op het Muiderslot werden de zeevieren en overnaadse roeisloepen van die vereniging bekeken, mooi spul. Daarna met de wind mee naar Almere. Het roeien in de Kaiman ging steeds beter, we hadden goed de vaart erin en konden volop genieten van zon, wind en water.

In de auto terug naar de vereniging was het tijd voor de eerste sterke verhalen ….. die vast nog sterker zullen worden. Job werd hartelijk bedankt voor zijn begeleiding en gezelschap, lekker geroeid en een mooie watersportdag om op terug te kijken !

 

Bas van der Leer

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024