Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Een stille kracht van Rijnland in de schijnwerper

Geplaatst op 24-02-2022  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Eugenie van Miltenburg

2022-02-24-een-stille-kracht-in-de-schijnwerpersNiet alle mensen die zich vele uren vrijwillig inzetten binnen Rijnland zijn bij iedereen even bekend.

Nu hoeft dat ook niet voor iedereen en zeker niet voor Michel Beekman. Voor wie zich ooit afvroeg wie van 2006 tot 2021, dus 15 jaar lang, zorgde dat de bardienaren wisten wanneer ze achter de bar van Rijnland verwacht werden, hier de kans om nader kennis te maken.

Vijftien jaar lang werd er ieder kwartaal door Michel een rooster gemaakt in Excel. En dit gebeurde met zorg: rekening houdend met voorkeursdiensten, vakanties en de wens om samen met een specifiek roeimaatje de dienst te draaien.

Hoe kwam deze klus bij jou terecht vroeg ik Michel toen ik bij hem thuis op de bank, uitkijkend over de Vliet in Voorburg, aan de thee zat.

Zo vertelde Michel dat hij in 1989 samen met zijn vrouw Iet zijn intrek deed in hun penthouse en vele roeiboten zag varen over de Vliet. Mies Bernelot Moens, destijds collega bij het CBS, verzorgde eens een roei-clinic voor een groep collega’s waaronder Michel dus. Dat was een leuke ervaring die ook wel aansloot bij zijn oude liefde voor zeilen.

Na zijn pensionering werd hij in 2000 lid van Rijnland, op aanraden van een bestuurslid van Laak dat bij Rijnland meer mogelijkheden zag voor zijn ambitie voor toerroeien met leeftijdgenoten.

Al snel ging Michel instructie geven. En in die rol ontmoette ik Michel ook toen ik samen met Willeke van de Weide de basisregels van het roeien van hem leerde nadat Han Ponneker ons had geleerd hoe je moest sturen.

“Veel waardering kreeg ik voor Rien en Anja Heijboer die destijds voor alles rondom de keuken, bar en sociëteit zorgden. Toen Rien mij in 2006 vroeg het roosteren van hem over te nemen deed ik dat graag. Best leuk dat gepuzzel in Excel en iets wat je thuis kunt doen. Een mooie aanvulling op mijn activiteiten bij de CARR (Commissie Aangepast Roeien Rijnland) en het geven van instructie.” Michel is al vanaf het begin Lid voor het leven van de STARR (STichting Aangepast Roeien Rijnland).

Michel heeft al die jaren enorm genoten van de rondjes Leiden met koffie of een rondje naar Geertje, de inloop op zondag en vooral ook alle meerdaagse tochten. Voor dit laatste ging hij regelmatig de grens over naar Frankrijk of Duitsland, waar hij samen met ploegmaten deelnam aan mooie tochten georganiseerd door de KNRB. Zijn mooiste herinnering heeft hij aan een tocht over de Theems, hoewel ook een tocht in Ierland een groot succes was.

Inmiddels is hij ook weer instructie gaan geven, voornamelijk op zondag tijdens de inloop. Het barrooster draagt hij met een gerust hart over aan Ramon de Groot. Nu de corona tijd achter ons lijkt te zijn denkt Michel ook weer over het deelnemen aan toertochten. Hij is nog steeds zo’n vier dagen per week aanwezig op de vereniging. Maak dus gerust eens nader kennis met deze ‘stille kracht’. 

En tot slot nogmaals hartelijke dank voor je jarenlange trouwe diensten Michel!

 

Eugenie van Miltenburg

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Yvonne Spiegeler
05 mrt 2022 07:12

Heel mooi dat Michel in het zonnetje gezet wordt na jarenlang barroosters maken voor Rijnland. Complimenten Michel

Maria Al
26 feb 2022 17:04

Ik ken Michel van de inloop op zondag. Een fijne en rustige instructeur met leuke anekdotes!

Caroline Wortelboer
25 feb 2022 18:58

Mooi verhaal Eugenie. Ik denk inderdaad dat niet voor iedereen zichtbaar was hoeveel werk hij heeft verzet met zijn zorgvuldige roosters voor de barbemensing. Dat 15 jaar lang volhouden is echt indrukwekkend. Fijn dat je hem zo in het zonnetje zet. Michel, je bent een topper!

Jacco Holthuis
25 feb 2022 16:55

Wat leuk! Dank voor je inzet Michel.

Lanny Tan
25 feb 2022 15:06

Wat een leuk verhaal over Michel! Ik hoop dat iedereen het lees!

Andra Dudley
25 feb 2022 09:22

Wat een leuk stuk en fijn dat Michel zo in het zonnetje wordt gezet. Andra Dudley

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023