Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Enthousiast potentiële leden kennis laten maken met de vereniging, help jij mee?

Geplaatst op 10-10-2023  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Christa van der Aa

instructie-211002-01Weet jij nog hoe jouw eerste kennismaking met RV Rijnland ooit is verlopen?
Al vele jaren kunnen potentiële leden kennismaken met RV Rijnland. Tot voor kort hadden we daarvoor een vrije inloop op zondagochtend. Dit is al die jaren met veel succes georganiseerd door een vaste groep enthousiaste leden. Het is tijd om dat stokje over te dragen.

We willen graag gastvrij zijn voor potentiële leden. Bovendien is het ook een goede manier om nieuwe leden te werven. Circa 50% van de potentiële leden worden proeflid.


Maandelijks een kennismakingsmoment, de roei-intro

Als alternatief voor de zondagochtendinloop willen we iedere maand één kennismakingsbijeenkomst (roei-intro) gaan organiseren voor potentiële leden. Vind je het leuk om hierbij te helpen, meld je dan aan bij Jeltje van der Steen (neieor.[antispam].@rvrijnland.nl) of Christa van der Aa vnosirassimmoc.[antispam].@rvrijnland.nl.

De roei-intro’s zullen in het weekend plaatsvinden, op zaterdag of zondagochtend vanaf 10.00 a 10.30 uur. Bij de planning houden we rekening met de activiteitenkalender van de vereniging, zodat de kennismakingsmomenten bijvoorbeeld niet samenvallen met wedstrijden of toertochten.

2023-01-02-haga-7-oliebollen-roeitocht-2De organisatie wordt vergelijkbaar met de bardiensten, waarbij je je aan kunt melden om mee te draaien en vervolgens inschrijven voor een bepaalde shift. Als het qua bezetting mogelijk is, zouden we de roei-intro’s uit kunnen breiden naar 2 keer per maand, alternerend op de zaterdag en de zondag. Op deze manier kunnen de leden kiezen voor een dag die hen het beste schikt. 

Om potentiële leden goed te kunnen ontvangen maken we een draaiboekje met onder andere:

  • Rondleiding door het gebouw, de botenloods en de ergometer ruimte
  • Introductie van de verenigingsactiviteiten
  • Proefroeien in de roeibak of ergometer
  • Evt proefroeien in een wherry of c-boot

Uitgangspunt is dat de potentiële leden zich via de website aanmelden voor een specifieke roei-intro. Ze kunnen dit maximaal 3 maal doen. De rondleiding en introductie van de verenigingsactiviteiten hoeven voor hen niet 3 maal herhaald te worden. Na de roei-intro kan het potentiële lid zich aanmelden op de website. Dit zal veelal resulteren in een plek op de wachtlijst voor de instructie-cursus. Incidenteel zal het leiden tot een aanmelding als zij-instromer.

Iedere maand melden zich gemiddeld 4 potentiële leden aan via de website. In december en januari gaat het slechts om een incidentele aanmelding. Daarnaast komen er ook een paar keer per jaar aanmeldingen binnen via de Sport & Cultuurkaart van Leidschendam-Voorburg. 

Wil jij potentiële nieuwe leden helpen opvangen en enthousiast maken voor onze vereniging, meld je dan aan!

 

Jeltje van der Steen en Christa van der Aa

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Ilka Timofei
15 okt 2023 17:02

Zet mij maar op de lijst! Lijkt me leuk om potentiele leden op te vangen.

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023