Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Examencommissie zoekt nieuwe leden

Geplaatst op 16-10-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Andra Dudley

Aan het eind van dit jaar zullen twee leden van de examencommissie stoppen. Zij zijn beide een heel aantal jaren met plezier lid geweest. Het is een mooi moment om iets te vertellen over de commissie.  

We bestaan uit 8 leden met verschillende roei-achtergronden. We werken op een positieve manier samen in de organisatie. Elk van ons is per jaar een of twee keer coördinator van de examens en ieder examen wordt altijd door 2 examinatoren afgenomen. Samen kijken en er over praten levert een beter resultaat op. Naast examineren willen we ook graag de instructeurs ondersteunen. Zij kunnen altijd vragen of er iemand mee kijkt of fietst om naar de leerlingen te kijken voor dat deze examen gaan doen. Daar zou meer gebruik van gemaakt kunnen worden, maar we weten natuurlijk ook dat er veel zeer ervaren instructeurs zijn. 

Wij genieten er van als mensen slagen en dat is zeker ons doel, maar we willen ook graag dat het niveau van roeien en sturen op Rijnland goed is en blijft. 

Er zijn per jaar 9 praktijkproeven en 5 theorieproeven. Ook wordt er soms tussendoor nog wel een een proef afgenomen. 

Wat moet een examinator kunnen en weten? De eisen voor de examens algemeen en per examen apart staan in het Rijnlandboek. We verwachten van een (toekomstige) examinator dat hij of zij een redelijk goede kennis heeft van de roeihaal en de beweging die de roeier maakt en natuurlijk van de stuur commando’s en veiligheid op het water. 

Denk je nu “het lijkt me wel leuk, maar kan ik het wel?” neem dan contact op met mij en loop , of fiets eens mee. Het volgende examen is op zaterdag 12 november. 

Vergeet niet dat je al doende leert, want dat hebben wij ook allemaal gedaan, en dat je nooit alleen een examen afneemt. Je deelt de verantwoordelijkheid. 

Ik hoop een aantal mensen enthousiast te hebben gemaakt en wacht op jullie mail.

Andra Dudley

 

Loesje examen

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024