Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Gebruik Liteboat

Geplaatst op 20-08-2020  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Peter Reimer

Liteboat voor CARR roeiers en ook voor andere leden

Rijnland heeft een zogenaamde liteboat geschonken gekregen met bijbehorende trailer, wat voor het te water laten van de boot heel handig is. Vrijwel direct na aankomst is de boot door vier verschillende roeiers van de CARR in gebruik genomen, tot hun grote tevredenheid.

2020-08-20-gebruik-liteboat

Deze liteboat heeft als naam gekregen: ‘Wijde Aa’. De officiële onthulling zal plaatsvinden ter gelegenheid van de doop die gepland is op zaterdag 26 september.

Een liteboat is anders van bouw dan de reguliere skiff en C-1. Hij is vrij plat gebouwd en daardoor redelijk stabiel. Bij ruw water lopen echter de  golven gemakkelijk van achteren de boot in. Met stevige halen kun je het water er weer uit roeien (je hebt dan wel natte voeten!). Het ronden geschiedt razend snel: met twee halen draait hij om zijn as. Het is een boot voor een aparte roeibeleving en niet om erin te leren skiffen. Daarvoor moet gebruik gemaakt worden van de brede skiffs of de C1-‘s.

 

Gebruik door andere leden van de vereniging

CARR-roeiers hebben voorrang bij het afschrijven van deze boot. Deze boot is elke dinsdagochtend tot 14 uur, woensdagavond van 19.30-21 uur en zaterdagochtend van 8.30-11 uur voor de CARR gereserveerd. De liteboat staat ook ter beschikking voor roeiers buiten de CARR die over een S1 bevoegdheid beschikken. Afschrijven kan door S1 bevoegden buiten de voor de CARR gereserveerde tijden 2 dagen tevoren worden gedaan. Behandel de Wijde Aa zorgvuldig!  


Peter Reimer, voorzitter CARR

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Agnes van Kleef Agnes van Kleef
27 aug 2020 13:52

In 2009 ben ik roeier geworden bij Rijnland en heb o.a. mijn S1 en S2 bevoegdheid. Ik heb destijds met veel plezier in een skiff (zowel S1 als S2 skiffs) geroeid. In 2011 ben ik door een auto aangereden met behoorlijk letsel tot gevolg. In een reguliere skiffs roeien bleek niet meer mogelijk daar ik vanwege spasmes in mijn linker tenen letterlijk met kromme tenen in de boot zit. (Met kromme tenen druk houden op het voetenbord betekent dat je je eigen tenen aan het fijn pletten bent en dat doet zeer.) Skiffen leek voor mij verleden tijd totdat de Wijde Aa geschonken werd. Vraag me niet hoe het medisch in elkaar zit, maar in de Wijde Aa heb ik geen last van de spasmes (kromme tenen). Ik ben als roeier (buiten de CARR) heel blij dat het dankzij de Wijde Aa voor mij weer mogelijk is om te skiffen. Agnes van Kleef

René Hooijdonk René Hooijdonk
24 aug 2020 22:25

O wat dom dat ik niet de juist tekst heb neergezet. Het besluit is dat S1 bevoegdheid vereist is en dat de Wijde geen bestuursboot wordt.

René Hooijdonk René Hooijdonk
24 aug 2020 14:58

Naar aanleiding van de reactie van Nico heb ik overleg gevoerd met Peter Reimer (CARR) en met Nico. Inderdaad is het belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met de Wijde Aa, maar ook willen we deze kunnen inzetten voor niet CARR-leden die daarmee verantwoord omgaan. Uiteindelijk hebben we afgesproken dat CARR-roeiers tijdens de CARR-tijden voorrang hebben en dat andere leden twee dagen tevoren mogen afschrijven als ze een S2 bevoegdheid hebben. Daarmee is de discussie beëindigd.

Job Dresden Job Dresden
24 aug 2020 10:09

Ik zou nog een stapje verder willen gaan. Dit type boot is ook zeer geschikt om een eerste kennismaking met het roeien te hebben. In de coronaperiode hebben Andra en ik de boot al gebruikt bij personen die net begonnen waren met roeien: de introductieperiode. De betreffende personen waren zeer enthousiast. Natuurlijk moeten er wel uitstekende instructeurs op de kant staan die tevens verantwoordelijk zijn voor het in- en uitbrengen van de boot. Job

Nico van Ravesteyn Nico van Ravesteyn
23 aug 2020 10:38

‘Fijn dat de Wijde Aa nu breder inzetbaar wordt, dit is echt een veilige boot voor beginnende roeiers en skiff leerlingen op wild water, zoals de Vliet deze zomer. Maar dat zijn niet alleen S 2 roeiers! Dat CARR-roeiers voorrang krijgen binnen de CARR tijden ligt zeker voor de hand, maar waarom gaat de CARR ervan uit dat S 2 roeiers ‘zorgvuldiger” roeien dan leden op S 1 niveau? Iedereen begrijpt toch dat je met een CARR boot extra voorzichtig moet zijn, omdat CARR roeiers meestal geen andere boot kunnen kiezen als er iets kapot gaat. Dit geldt trouwens ook al jaren voor de CARR wherry’s (Vrouw Venner, De Valk, Hoop doet Leven en Han Ponneker) . Ik bepleit daarom deze boot toe te laten voor leden met tenminste een S1 bevoegdheid. Die hebben immers ook al het theorie- en sturen 2 examen gehaald. Misschien wel goed in de kolom “type boot”, de aanduiding ‘CARR’ toe te voegen, ook bij die genoemde wherry’s, dan weet iedereen wie de primaire gebruikers zijn. Nico van Ravesteyn’

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024