Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Geen stuuroefeningen midden op de Vlietlandplas

Geplaatst op 20-05-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Liesbeth van Beemen

Op 17 april vond een ernstig incident op de Vlietlandplas plaats dat gelukkig voor alle betrokkenen goed afliep. Er sloeg een C2 om als gevolg van een aanlegoefening die bij een boei midden op de plas werd uitgevoerd. De Rijnlandbemanning van de boot kon niets anders doen dan op hulp wachten.  Uiteindelijk werden zij - na 15 minuten in het koude water doorgebracht te hebben – door een politieboot naar de kant gebracht. Een van de roeiers moest met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis worden gebracht maar kon gelukkig nog diezelfde dag naar huis.

 

De gevaren van de Vlietlandplas worden nog altijd door veel roeiers onderschat. Een van de risico’s is dat een ongeluk als hierboven beschreven pas laat wordt opgemerkt en dat de middelen om snel en adequaat in te grijpen ontbreken. We danken de redding van de roeiers door politie en brandweer aan de bewoners van de woonboot bij de ophaalbrug die onmiddellijk 112 belden maar verder niets konden uitrichten omdat zij zelf geen bootje beschikbaar hadden.

 

Het bestuur doet naar aanleiding van dit incident, in aanvulling op par. 6.2 van het Rijnlandboek, een dringend beroep op alle roeiers om de plas slechts onder gunstige omstandigheden over te steken en onder geen beding stuuroefeningen als hierboven beschreven midden op de plas uit te voeren. We verwijzen ook naar het nieuwsbericht van 3 november 2015 waarin met name voor ongestuurde boten de aanbevolen vaarrichting wordt beschreven.

 

Liesbeth van Beemen

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024