Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Geuzentocht 17 september

Geplaatst op 29-09-2021  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Christel Beun en Marije Jurriëns  -  Bron: Foto's Geuzentocht 2021

2021-09-30-geuzentocht-17-september-3Geweldig! 17 september was het zover. Als kersverse nieuwe roeiers, eind augustus ons basis-c examen gehaald, mochten wij voor het eerst mee op een toertocht. En wat voor een tocht! Lokaal en historisch gezien natuurlijk niet te missen. Net als de Geuzen in 1574 over de wateren Valdez en zijn Spaanse mannen hebben verjaagd, joegen wij heerlijk over de wateren rondom Leiden, Zoeterwoude en Leiderdorp. Dankzij de toercommissie een fantastisch mooi verzorgde dag. En met hulp van de roeiploeg Argonauten hebben we op vaarwater geroeid, waar je anders vanwege alle gesloten bruggen nooit kan komen. En dat met een vloot van wel 10 boten. Alle wherry’s waren uitgerukt en zelfs een paar C-boten.

2021-09-30-geuzentocht-17-septemberHet begon allemaal op een zonnige ochtend met een vlot vol roeiers die elkaar vonden en boten die klaar lagen om het water in te gaan. Wij (Christel en Marije ) waren ingedeeld met Bart en Jörg. We vormden een super fijn team en hebben de grootste lol gehad. Bart en Christel hadden de smaak te pakken, want net als de Geuzen moest er toch doorgeroeid worden. ‘Light paddle’ werd zo vaak geroepen dat het een begrip werd. De flinke vaart stelde Jörg in de gelegenheid om van de boten die wij passeerden mooie actiefoto’s op het water te maken op de weg naar de Noord Aa, waar we verzamelden bij de eerst te openen brug. Op het moment dat ook de laatste boot was gearriveerd, begon de ’bruggentocht’. Wat gaaf om zo achter de boerderijen langs door de weilanden van brug naar brug te varen, waarbij ‘houden beiden boorden’ en ‘slippen’ vaak werden geroepen om de smalle doorvaarten te kunnen nemen. De roeiploeg Argonauten fietste zich uit de naad om op tijd  de volgende bruggen te kunnen openen. 

2021-09-30-geuzentocht-17-september-2Na een gezellige lunchstop, met extra versnaperingen aangeboden door de toercommissie, was het tijd om net als de Geuzen Leiden binnen te varen. Daar verspreiden de boten zich wat meer en sommige ‘Geuzen’ veroverden een zonnig terras. Terug op de vereniging sloten we met zijn allen af met een gezellige borrel. Het was een zeer geslaagde toertocht en we kijken uit naar de volgende!

 

Christel Beun en Marije Jurriëns

www.rvrijnland.nl/fotos/2021

 

 

 

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Lanny Tan
10 okt 2021 07:48

Wat een leuk verslag van een mooie dag Lanny. Tan

 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023