Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Geuzentocht 24 juni

Geplaatst op 28-06-2023  -  Categorie: Verslag  -  Auteur:  Yt de Jonge

2023-06-24-geuzentocht-4Het beloofde een warme dag te worden, en dat werd het ook. Om 9 uur zouden de gasten komen. Dus voor die tijd moest er van alles gebeuren: allereerst werd de vlag gehesen! Toen de oude plaat van de geuzen van stal gehaald. Hans K hielp gelukkig met het klaarleggen van wherry’s. Een dame uit Almere had de geuzentocht al eerder geroeid; ze was verrast dat er maar zes boten mee zouden gaan. De vorige keer, ver voor corona, was het veel drukker geweest. Bij hun tochten in Almere komen ook minder mensen dan dat ze van voor de corona gewend waren.

2023-06-24-geuzentocht-2

De hele ontvangst liep op rolletjes: ieder kreeg de juiste spullen. Hans M, nog bezweet van een stukje roeien, hij kreeg geen tijd om te douchen, plaatste de geuzentocht fraai in een historisch perspectief.  Maria liep vlot de hele route even door, zodat niemand verkeerd zou gaan, wat toch gebeurde overigens, iedereen nog even een plas, en we konden vertrekken. De Zelden van Passe voorop Tineke met de Rijnland plu in de lucht, om de oversteek van de plas goed te laten verlopen.

Drie wherry’s, en drie C4 boten met daarin 27 gasten uit Haarlem, Almere Tilburg Oostvoorne, Oostvoorne-Putten en Rotterdam hadden vervolgens een topdag!

2023-06-24-geuzentocht 5

 De bruggenploeg, dit keer met Rob en Wilma erbij, werkte zo geolied, dat de doorgang langs de 18 lage bruggen gesmeerd verliep. Daarna zijn twee boten de weg kwijtgeraakt, maar door telefonische coaching van Maria, konden ook zij via een kleine omweg, toch de pauzeplek bij de Vrouwenvaart bereiken, zij het via een andere route. Aanleggen en vertrekken verliep dit jaar zonder schade aan het materieel; het leverde wel wat natte voeten, schrammen en blauwe plekken op, en naar s avonds bleek ook een teek. De roeiers waren zo opgefrist dat ze vol energie een rondje Leiden aan tocht toevoegden: zes boten voeren zes verschillende routes. Door de Leidse Lakenfeesten werden ze her en der gehinderd: door de drakenboot wedstrijd die door ballonnen over de Rijn werd afgeschermd, maar ook door de vele sloepjes en rondvaartboten.

2023-06-24-geuzentocht-5 2

Terug op de vereniging gingen er liters water en alcoholvrij bier doorheen, (nauwelijks spa rood helaas) en kwam de Soevi met culinaire hoogstandjes tevoorschijn.  Een bij het weer passende koude Spaanse groentesoep, waar Stella de hele dag groenten voor had staan raspen, gevolgd door twee traditionele chili’s door Elfried gemaakt, en tot slot een trio fantastische taarten uit de keuken van Jolijn. Het leverde de kookploeg een spontaan applausje op van de gasten.  Door een soepele samenwerking met elkaar was de afwas al bijna klaar toen onze gasten vertrokken. 

Ik denk dat álle gasten me om de beurt bij hun vertrek, bedankt hebben voor deze fantastische dag, hetgeen me deed denken aan het afscheid na een kinder verjaardagspartijtje. Ik denk dan ook dat de gasten een beetje dat gevoel hebben overgehouden aan deze dag: een super goed verlopen partijtje en het zou maar zo kunnen dat ze volgend jaar met meer terugkomen.

2023-06-24-geuzentocht-3Yt De Jonge

 

 Meer foto's

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024