Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Gevolgen corona voor de vereniging

Geplaatst op 23-10-2020  -  Categorie: Bestuursbericht  -  Auteur: Evert Gianotten

Beste Rijnlanders, 

Via de mail en de website kunnen jullie steeds zien wat op dat moment de beperkingen en de mogelijkheden zijn voor het roeien en andere activiteiten op de vereniging. Wellicht vragen jullie je inmiddels ook af wat deze crisis op iets langere termijn voor RVR betekent. Daarom deze informatie.

 

  1. Perspectief algemeen

Het is heel lastig om te voorspellen hoe lang de huidige beperkingen zullen gelden. Wordt het nog strenger of kan de rem er over vier à zes weken weer af? We weten het niet. De verwachting van deskundigen is dat we nog wel een tijdje moeten wachten totdat een vaccin weer meer mogelijk maakt en daarvóór zullen periodes met strenge en minderstrenge maatregelen elkaar afwisselen. Ik denk dat we daar maar mee moeten leren leven. Het lijkt logisch om er van uit te gaan dat we nog zeker een half jaar alleen met beperkingen kunnen roeien. Het is niet anders. Doen wat nog kan en ondertussen zo goed mogelijk gezond blijven. Ik ben ervan overtuigd dat mensen die met plezier en ambitie roeien die sport niet zomaar gedag zeggen. En voor wie net begonnen is: er komt beslist een moment dat alles weer kan en het verenigingsleven weer volop tot bloei kan komen. Het roeien gaat niet verloren en de vereniging al evenmin. We laten ons toch niet kisten!

Ondertussen gaan we met elkaar gewoon door om dingen beter te organiseren. De vlootcommissie is van start gegaan en we zijn ook bezig om de organisatie van de instructie meer structuur te geven. Want deze moeilijke tijd kunnen we ook positief inzetten om wat verbeterpunten aan te pakken. En waar mogelijk blijven we roeien!

 

  1. De financiële situatie

Over het lopende jaar zullen de inkomsten naar verwachting lager zijn dan geraamd. Dat ligt vooral aan het verlies van omzet aan de bar door de sluiting, in het voorjaar en ook nu weer. Omdat de contributies over 2020 al betaald zijn, omdat we individuele verzoeken om reductie van de contributie vanwege Corona niet hebben gehonoreerd en we bij de uitgaven ook een aantal meevallers hebben gehad, verwacht het bestuur 2020 zonder verlies te kunnen afsluiten.

Voor 2021 zijn we daar niet zo zeker van. In het gunstigste geval kunnen we na 1 januari gewoon weer roeien en kan dan ook de bar weer open. Meer waarschijnlijk echter zullen we nog steeds met beperkingen te maken krijgen en dat heeft gevolgen voor de inkomsten. We hopen natuurlijk dat onze leden zich verbonden weten aan Rijnland. Maar stel: als  begin 2021 het ledental met 10% is afgenomen door meer afzeggingen dan de aanmeldingen dit jaar en als we bijvoorbeeld een half jaar de bar niet kunnen openen zullen de inkomsten met ca 25.000 afnemen. Dat is een achtste van onze begroting. Vanwege een groot aantal vaste lasten kan dat bedrag slechts gedeeltelijk via bezuinigingen worden opgehoest. Denk aan een beperkter aanschaf van materieel, minder kosten voor onderhoud van het gebouw en van de vloot. Verhoging van inkomsten bijvoorbeeld door verhoging van de contributie wil het bestuur niet voorstellen. Gelukkig heeft de vereniging een goede vermogenspositie. Onze spaarpot voor de tweede fase van de verbouwing moet ons de crisis door kunnen helpen.

Er komen beslist betere tijden en tot die tijd houden we de vereniging samen draaiend. Ons enthousiasme zal ons daarbij helpen. Blijf gezond!

 

Evert Gianotten, voorzitter

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024