Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Goede resultaten Njord instructiecursus

Geplaatst op 28-03-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Nico van Ravesteyn

Wie lid wil worden van Rijnland maar nog niet kan roeien, gaat dit voorjaar eerst een kennismakingscursus van 12 lessen volgen. Deze kennismakingscursus wordt ingevuld door instructeurs van roeivereniging Njord. Om alvast ervaring op te doen met deze nieuwe werkwijze hebben 7 kersverse leden van Rijnland die nog niet konden roeien in de winterperiode eveneens 12 roeilessen gekregen. Tot ieders tevredenheid, zo bleek uit een recente evaluatiebijeenkomst.

 

Onze nieuwkomers hebben in drie maanden tijd al heel behoorlijk leren roeien en zijn positief over de wijze van instructie geven: relaxed, vaak met humor en heel deskundig waren de termen die Liesbeth van Beemen  en ik bij de evaluatie hoorden. Bij vaak slechte weersomstandigheden, kou, regen, soms zelfs sneeuw en ijs, zijn ze trouw gekomen en hebben de eerste beginselen van het roeien geleerd, zowel in de boot als op de ergometer. De instructeurs opereren in principe in duo's: één als stuur in de boot, de ander langs de kant mee fietsend, waardoor de leerlingen zich geheel op het roeien konden richten. Binnenkort start de eerste voorjaarscursus waarin twee keer in de week geroeid gaat worden.

Intussen ontfermen onze eigen instructeurs zich over de winterroeiers om hen klaar te stomen voor de basis roei- en stuurproef. Onze succesvolle zaterdagochtend instructie leent zich daar uitstekend voor. Wij wensen Geertje de Jong, Mike Shaw, Edmee Meima, Margit Ruissen, Carola Vogtlander, Hanneke Kramps en Jolanda van de Putten heel veel succes met hun verdere inburgering in Rijnland.

 

Nico van Ravesteyn

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023