Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Groene Hart marathon

Geplaatst op 05-10-2018  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Gijs Vermeer

Op zaterdag 29 september werd de 17e editie van de Groene Hart marathon geroeid. Het weer was stralend mooi met de hele dag zon en weinig wind. Deze marathon is sowieso één van de mooiste, maar met dit weer was het helemaal super. De tocht wordt georganiseerd door RV Alphen en gaat vanaf hun locatie in Aarlanderveen (zie foto van het startgebeuren) via Aarkanaal en Drecht eerst naar de Haarlemmermeerringvaart bij Leimuiden en vervolgens via de Kagerplassen en de Leede naar Leiden. Leiden door en dan over de Zijl weer naar de Kagerplassen en via Vennemeer naar de Does. Tenslotte via Wijde Aa, Braassemermeer en Leidse Vaart weer terug naar RV Alphen. Alles bij elkaar 58 km.

2018-10-05-groene-hart-marathonWat is er zo mooi aan? Wel het wijde water van de Kagerplassen, de Wijde Aa en het Braassemermeer, de mooie molens langs het water; kortom je roeit door het Groene Hart. Als bonus mag je dan ook nog door Leiden roeien; het is allemaal naast de deur!Van de 35 ploegen roeiden er tien in een wherry; Kai Fischer en ik roeiden met twee Diepers, John Hoekstra (captain) en Ina Snijder, in de Bovenwijde. John wilde graag een mooie tijd neerzetten en we hebben er het hele eind flink aan getrokken, ook al hadden we ons niet voor de wedstrijd ingeschreven. Gelukkig was er na 29 km een pauze in Leiden waar de klok stil stond en we heerlijk in de zon konden uitrusten met de onvolprezen appeltaarten van De Bruine Boon. De andere ploeg van ’t Diep, die we onderweg voorbij gevaren waren, deed ook mee.

Toen we de boten aan het opladen waren werden we geroepen om naar de prijsuitreiking te gaan. Dat was al een beetje verdacht: normaal word je niet geroepen voor de prijsuitreiking, dat is meer iets voor de wedstrijdroeiers. Toch bleken we één minuut korter over het wedstrijdgedeelte van de tocht gedaan te hebben dan de snelste wedstrijdwherry (6:01 vs 6:02) en kregen we alle vier een mooie fles wijn mee naar huis. We hadden met onze wherry zes uur lang een gemiddelde van bijna 9.1 km/uur gehaald!

Er zouden veel meer Rijnlanders mee kunnen doen met de landelijke marathons van 50 km of meer. Het zijn stuk voor stuk uitdagingen voor de goede roeier. Je kunt kiezen uit 24 verschillende marathons per jaar, waaronder de Zaanmarathon, de Elfstedentocht, de IJsselmondetocht, de Rijn-IJsselmarathon en Rondom eiland van Dordt. Een mooie marathon is ook de Midwintermarathon van RIC op (waarschijnlijk) de zaterdag voor kerst.

Gijs Vermeer

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024