Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Herinnering aan Egbert Wessels

Geplaatst op 20-01-2016  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Elly Tolman en Fred van Duijn

In de nacht van 18 en 19 januari is Egbert Wessels overleden. Ruim een jaar geleden bleek dat Egbert ziek was. ‘Ik heb ook nog iets’ zei hij op een mooie roeiochtend in oktober 2014. Zoals hij het zei, leek het iets heel onschuldigs maar het bleek te gaan om een nare vorm van kanker. Een week daarvoor, begin oktober roeiden we met hem de Haagse Bluf marathon en hij deed dat zoals altijd. Met een lange, stabiele en krachtige haal, liefst op slag maar anders was de boegplek ook goed.


Na de eerste hectische weken waarin de diagnose werd gesteld en de behandeling gestart, is Egbert begin 2015 alweer gaan roeien met zijn vaste ploegen van de woensdag- en vrijdagochtend.


Egbert werd in 2002 na zijn vroege pensionering, lid van Rijnland. Hij was al heel snel een enthousiast toerroeier en nam deel aan roeitochten in het hele land. In 2006 ging hij voor het eerst mee met een buitenlandse tocht, een botenwagenproject op de Redon in Bretagne. Egbert had in Frankrijk niet ver van dit roeiwater een huis van waaruit het roeiwater eerst grondig werd verkend. Waar kun je aanleggen voor de lunch, waar kun je ’s avonds de boten achterlaten, waar kun je overnachten en kun je ergens lekker eten? Want bij roeien hoorden lekker eten en een goed glas bier of wijn.


Na deze eerste buitenlandse roeitocht volgden roeivakanties opnieuw in Frankrijk, in Duitsland en Ierland en in 2015 nog in Nederland waar we de Friese Elfstedentocht in een week roeiden. Ook nu weer voorafgegaan door een grondige verkenning van het gebied.


Egbert was altijd beschikbaar als chauffeur. In zijn grote auto en met zijn rustige rijstijl werd je veilig vervoerd en je wist: tijdens de rit niet te veel praten want Egbert was een groot liefhebber van klassieke muziek. Hij luisterde daar veel naar, niet alleen thuis maar zeker ook in de auto. In de boot kon hij vertellen over de boeken die hij las en de mooie tentoonstellingen en concerten die hij bezocht. Rond Pasen voerden wij eens een gesprek dat alleen maar bestond uit regels uit de Mattheuspassion.


We hebben veel met Egbert geroeid. Tijdens onze wekelijkse tochten op vrijdagochtend met een koffiestop in Leiden of Leidschendam met voor Egbert altijd een dubbele espresso. We maakten met hem tochten in de omgeving van Rijnland, een meerdaagse of nog verder weg. Vanaf de start van de Rijnlandmarathon deed Egbert daar aan mee, voor het laatst nog in 2015.


Egbert was een fijne ploeggenoot en vriend. Rustig, trouw, behulpzaam, sterk en met een onderkoelde Groningse humor. Met Egbert aan boord kon je niets gebeuren, de boot lag altijd als een huis. Egbert is in november 72 jaar geworden.


Namens de vrijdagochtendploeg Weer en Wind,


Elly Tolman en Fred van Duijn

160120 Egbert Wessels

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023