Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Het geheim van Arthur!

Geplaatst op 06-01-2020  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Joost paijmans

Het geheim van Arthur!

Er was iets, maar wat? Toen Job, Joost, George en Rien wat roeitechniek gingen bijspijkeren in de “Weipoort” werden ze gestuurd door Arthur. Hij moest toch op Rijnland zijn, die ochtend, maar hij moest beslist om 10.00 uur terug zijn. Daar begrepen we niets van. Tien uur terug, goed! Maar de nieuwjaarsbijeenkomst begon om 11.00 uur en wat is er dan zo belangrijk dat je om 10.00 uur terug moet zijn en je je ook nog moet verkleden? We kwamen niet te weten, want op onze vragen kregen wij ‘het is geheim’ te horen. Dat bevredigde onze nieuwsgierigheid niet, want Arthur heeft voor ons nooit geheimen, daarbij roeien we al ettelijke lustra samen, dus veel te verbergen zou er niet zijn. Maar toch, er moest iets zijn!! Een nieuwe elektrische auto die hij wilde laten zien of een ‘dry January’ met uitleg waarom? Of zou het dan toch met de nieuwjaarsbijeenkomst te maken hebben?

2020-01-06-lustrum-2

Het werd steeds spannender. Want we zagen dat Arthur zijn smoking ging aantrekken. Dat is prima, weliswaar een ouderwets fatsoen, maar met de Nieuwjaarsreceptie kan het. Daarbij liep de voorzitter ook in een pak. “Maar waarom, Arthur, draag jij dan zo’n opvallend rood dasje en een eveneens rode cumber band”?

2020-01-06-lustrum-3

Het werd helemaal spannend toen we Jan van der Goes in een zwart pak, rode bretels (zonder jasje!) en een ‘trombone’ zagen rondlopen. En Martin Langbroek liep in een rokkostuum dat een combinatie leek van een circusdirecteur en een operettefiguur. Wat was hier aan de hand? De schrijver van dit stukje had zich echt niet vergist. Hij was op Rijnland en niet op Njord, waar later op die dag ook een nieuwjaarsbijeenkomst was. Van die studenten kon je zoiets wel verwachten, maar in onze oerdegelijke vereniging toch niet? En daarbij was Martin zijn jas rood, een kleur waar je bij de ‘lichtblauwen’ niet mee moest aankomen.

De voorzitter hield ons in spanning. Hij heette iedereen welkom, sprak van een bloeiende vereniging, deed een drietal voorspellingen, waar het medium Jomanda ook wel raad mee zou weten. Natuurlijk, de voorzitter had het gemakkelijk. Een geslaagde verbouwing, een grote opkomst van de leden voor de nieuwjaarsbijeenkomst…… Waar zou hij nog meer mee komen?

2020-01-06-lustrum-4

“En dan, beste leden van de Roeivereniging Rijnland, heb ik het genoegen u voor te stellen aan de “Lustrumcommissie 2020” die voor u de 11e lustrumviering gaat presenteren”. En opeens klonk er muziek uit de jaren twintig en kwam een drietal leden uit de coulissen, die passend bij de muziek waren gekleed en een passend dansje uitvoerden, ze huppelden het voetlicht en in het aangezicht van de leden in, waarvan een aantal al wat had meegemaakt, maar dit sloeg alles.

2020-01-06-lustrum-1

Het waren Renske Mackor, Edmée Meima en Arthur Overlack, die toch als een circusdirecteur werden aangekondigd door Martin Langbroek en Jan van der Goes begeleidde hen op zijn trombone. Nadat het vijftal had verzekerd dat ze niets te maken hadden met het “Songfestival” en dat zij zich, samen met de afwezige Hester Eriks en André Zwetsloot, hadden geformeerd tot de commissie die het 11e lustrum op 3 en 4 juli dit jaar vorm zou geven onder het thema “Rowing Twenties”, kwamen de leden tot rust. Renske gaf een korte presentatie en vertelde dat op de site van de RV Rijnland een nieuwe rubriek in de steigers stond onder de naam “lustrum”(en inderdaad, vanmiddag bevatte die site al enige informatie) en dat de twijfelaars onder de aanwezigen het daar nog eens konden nalezen.

Gefeliciteerd Rijnland, met uw drie voorspellingen, met de verbouwing, met het aanstaande 11e lustrum, maar vooral met deze Lustrumcommissie. We hebben er zin (a/i)n.

 

Joost paijmans.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Lanny Tan Lanny Tan
08 jan 2020 08:06

Wat een spannend en leuk stukje heb je geschreven! Ik heb ook nog een video opname van hun dansje

Hester Eriks Hester Eriks
06 jan 2020 13:05

Leuk stuk , Joost! Wij hebben er als lustrumcie ook zin in! Hester Eriks

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024