Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Het verrassingsuitje

Geplaatst op 19-09-2017  -  Categorie: Verslag  -  Auteur: Hetty de Jong

Het is droog! En 5 augustus. Alleen ik weet al een paar maanden wat voor leuks we vandaag gaan doen. Veel vragen heb ik al gehad: “Mam, zeg het nou, ik kan niet tegen verrassingen!” “Mag er een vriendje mee, dan vind ik het niet zo spannend?” Goed, het vriendje en zijn bevriende ouders en broertje mogen mee. We zijn net met ze op vakantie geweest. Dus het is leuk ze weer te zien. “Hoe lang is het rijden?” “Een uur” Er worden allerlei dingen geraden en uiteindelijke denken vader, dochter en zoon dat we naar het Amsterdamse bos gaan.

Als we de afslag Leiden nemen op de A4 zegt Onno (mijn man) voor de gein tegen Hein (vader van het vriendje in de auto naast ons): “we gaan nu van de weg af om er de andere kant weer op te gaan”. Hein moet hard lachen, maar ziet dan dat we inderdaad de andere kant de snelweg weer opgaan....

Bijna dan, want we nemen natuurlijk het pad naar de Vlietlanden!

 

Een aantal maanden geleden zag ik op de site staan dat mijn gewaardeerde skiffjuf Mieke roeiclinics organiseert! Ze was direct enthousiast geweest om dit uitje te organiseren. En ze had het meesterlijk gedaan. We kwamen de kantine binnen waar een tafel met koffie en appelgebak stond. Iedereen kreeg een kaartje met zijn instructeur erop. De vriendjes kregen als instructeur Yvonne en Anton. De brusjes kregen Edmee en Job. De mannen kregen Theo en Ruud en de vrouwen kregen Bianca en Irene.

2017-09-19-verrassingsuitje-1

De instructeurs maakten er een gezellige dag van. Ze lieten de loods zien. Sommige van ons gingen nog op de ergometer en toen gingen we roeien. Dat was even wennen voor de meesten. Mijn man kreeg direct meer respect voor de sport! Maar uiteindelijk kreeg iedereen de slag al beter te pakken en kreeg ik ook nog een paar goede tips.

 2017-09-19-verrassingsuitje-2

Mieke had voor heerlijke lunchpakketjes gezorgd en blikjes van achter de bar die we al kletsend verorberden op de steiger. De mannen hadden hun eigen steiger en trokken met zijn vieren hun eigen plan. 

Toen we terugkwamen mochten degene die dat wilden nog in de Snoeck proberen te roeien en had Mieke bedacht dat ik een demonstratie skiffen zou geven. Het was al druk op het water, maar ik nam de uitdaging aan. Na een tijdje twijfelde ik of ik aan zou leggen. Er zaten plezierboten naast me, waardoor ik niet meer terug kon, maar wel bij de hoge rand uitkwam. Hoe nu aan te leggen? Met de riem hoog? Nee, dus! Ik lag in de Vliet, tot grote hilariteit van mijn familie en vrienden. Volgens Mieke had ik er een waar spektakel van gemaakt. Het was inderdaad een dag om  nooit meer te vergeten!

 2017-09-19-verrassingsuitje-3

 

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024