Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Het “Zamip-Circus” danst

Geplaatst op 04-03-2021  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Joost Paijmans

2021-03-04-het-zamip-circus-danst-1Er valt niet zo veel te dansen in Corona-tijd, zult u zeggen en dat ze bij de Zamip niet helemaal goed snik zijn, meende u ook al. Toch was er deze week jolijt en enthousiasme alom rond de Zamip-leden en –supporters.

Wat was er aan de hand? Kai had ontdekt dat je voor de Ringvaart-Regatta, die op 2 juni 2021 gehouden zou moeten worden, kon inschrijven en zodra dit nieuws bekend werd kwamen de ‘lentekriebels’ op en meende menigeen al aan de start te liggen. Het bericht verspreidde zich als een lopend vuurtje en meteen al waren naast Kai ook Nico, Adriaan en Joost van de partij. Dat zijn er al vijf, maar het vuur verspreidde zich al snel naar de oud-leden van de Zamip en Jan Doffegnies, die vanwege zijn verhuizing naar Amsterdam nu bij RIC roeit, sloot zich meteen aan en ook Mieke Frederikse, (schoon)zus van Carien en Joost en roeiende bij Het Spaarne, wilde niet achterblijven. Per slot van rekening was zij in 2018 en 2019 al van de partij in de ‘Zamip-dubbel-acht’. Op het vlot, waar Edmée Meima hoorde van deze plannen, was in haar persoon snel weer een deelnemer gevonden en George las het via de app. en vroeg of hij ook zijn vrouw Monique mocht meenemen?! We kennen allemaal de uitslag van de Korte Vliet-wedstrijden van 17 november 2019, waar George, Monique en Edmée in een door Joost gestuurde ‘dubbel-acht’ zaten en de blikken voor de neuzen van de verbaasde concurrentie wegkaapten. Neen, die dubbel-acht, voor het gemak “Zamip-plus” gedoopt, komt er wel. Zowel letterlijk als figuurlijk.

2021-03-04-het-zamip-circus-danst-3En dan heeft een aantal mogelijke kandidaten voor de ploeg nog niet eens gereageerd. Dat zijn dan de reserves. Rien van Os, die om medische redenen een jaartje overslaat, heeft zich als coach opgeworpen, waarmee niets een volgende succesvolle tocht meer in de weg staat. Met al die belangstelling zou je bijna aan een tweede ploeg kunnen denken, maar inmiddels is de inschrijving, vanwege het bereiken van het maximaal aantal deelnemers, gesloten.

Van de wedstrijdleiding hoorden wij dat de route, vanaf het punt dat de Zijl op de terugweg verlaten wordt, is verlegd. Om een te grote samenklontering van deelnemers, begeleiders en passanten bij de ‘sluis’ in Leidschendam te voorkomen is besloten vanaf de Zijl niet de Vliet richting Delft op te gaan, maar de Oude Rijn te volgen richting Alphen aan den Rijn. Bij ’s Molenaarsbrug wordt dan naar het Paddengat en de Wijde Aa geroeid  en vandaar over de Does en de Dwarswetering weer naar de roeivereniging Asopos-De Vliet, waar de start én de finish zijn. Voor de Zamip-ploeg heeft dat het voordeel dat ze vanaf Rijnland roeiend naar de start bij de Driegatenbrug op de Zijl  kunnen gaan en vanaf de finish de boot meteen weer terug kunnen roeien naar Rijnland. Dat zijn dan heen 7 en terug 9 km extra, maar wie maalt daar bij de finish nog om als je er net 107 km achter de rug hebt?!

Tja, en dan de Corona-pandemie. Het zou zo maar kunnen dat het allemaal weer wordt uitgesteld, maar er is ook een goede kans dat het allemaal wél doorgaat, al dan niet met een ‘vaccinatiebewijs’ in de zak. Nu is het wachten op het moment dat we weer met meer mensen in de boot kunnen. Dan kunnen we de skiffs aan de wilgen hangen, serieus beginnen met trainen en hopen dat het doorgaat! Dat laatste natuurlijk ook.

 

Joost Paijmans

 

2021-03-04-het-zamip-circus-danst-2

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Pauline de Blocq van Scheltinga Pauline de Blocq van Scheltinga
07 mrt 2021 21:24

Veel plezier en succes met de voorbereidingen, de voorpret en het ritme vinden van en met elkaar!

 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024