Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Het zeeroeien gaat beginnen

Geplaatst op 18-04-2022  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Job Dresden

2022-04-18-het-zeeroeien-gaat-beginnenOp 1 mei a.s. gaat het seizoen voor het zeeroeien starten. Vanaf die datum liggen de zeevier Kaiman (4x+)( en de zeetwee Zeerover (2+) bij de Katwijkse Watersportvereniging Skuytevaert. De leden van Rijnland, Die Leythe en Skuytevaert kunnen van deze boten gebruik maken, indien zij voldoen aan bepaalde eisen. Voor de roeiers geldt dat zij tenminste het examen Sturen 4 moeten hebben; voor de kapitein/stuurman geldt dat hij/zij tevens de cursus zeeroeien moet hebben gedaan. De eerste cursus is op dit moment gaande (het praktijkdeel zal op 11 mei a.s. plaatsvinden. De cursus, die bestaat uit twee theorieavonden en een praktijkdeel in Katwijk, zal periodiek worden herhaald.

Voor het reserveren/afschrijven van de boten is een nieuw systeem ontwikkeld, waarbij gebruik gemaakt wordt van de Sportsplanner. In het onderstaande wordt beschreven hoe dit reserveren in zijn werk zal gaan.

Bij het afschrijven van de zeeroeiboten moet onderscheid gemaakt worden tussen het reserveren van de boten en de bevestiging daarvan. Het reserveren vindt plaats via de Sportsplanner en de bevestiging (achteraf) via een App Zeeroeien.  

Bij het afschrijven van de zeeroeiboten kunnen de volgende fases onderscheiden worden:

 

1. Aanmelden bij de Sportsplanner

Eenieder van Rijnland die daartoe bevoegd is, en ofwel de boot/boten wil reserveren ofwel wil meevaren, moet zich allereerst van tevoren aanmelden bij de beheerder van de Sportsplanner. Er komt een aparte Sportsplanner voor de Kaiman en voor de Zeerover.

De eisen om je aan te melden verschillen per vereniging. Bij Rijnland geldt het examen Sturen 4. Je kan je via de e-mail aanmelden bij de beheerder van de Sportsplanner. Bij Rijnland is dat Job Dresden (lesnehnedserd.[antispam].@kpnplanet.nl).

Aanmelden geschiedt via het doorgeven van je e-mailadres aan de beheerder, waarbij je moet aangeven voor welke Sportsplanner: Kaiman en/of Zeerover. Na opname in de Sportsplanner[1] moet de betrokkene zelf zijn 06-nummer in de planner opnemen. Dit is noodzakelijk om zo nodig snel contact met de betrokkene op te nemen.

2. Toevoegen van roeiactiviteit

Na registratie op de Sportsplanner kan je aangeven, wanneer je op een bepaalde dag wil gaan zeeroeien. Hiertoe moet je op de Sportsplanner  het icoontje “Toevoegen activiteit” aan te klikken. Er verschijnt dan een schermpje waar je datum, tijd en duur kan invullen. De maximale tijd om een boot te reserveren bedraagt in principe: 4 uur. Bij een gewenste langere termijn moet overleg met de beheerder van de Sportsplanner plaatsvinden. Na het aanklikken van “Opslaan” verschijnt de activiteit op de planner. 


3. Reserveren van de boten

Voor het reserveren van de Kaiman moeten op de planner 5 personen zich op groen zetten; voor de Zeerover 2 personen. In beide gevallen zal in ieder geval één van deze personen bevoegd moeten zijn als kapitein/stuurman op te treden. Dit is op de planner als zodanig aangegeven. Het werkt het handigst om eerst een groepje van 5 resp. 2 personen te vormen en dan de stappen 2. en 3. te zetten. De Sportsplanner biedt zelfs de mogelijkheid om via een mail anderen uit te nodigen om mee te roeien. Bij Teamleden van de planner wordt deze mogelijkheid geboden. 

Het is mogelijk om personen die geen lid zijn van één van onze verenigingen op incidentele wijze mee te laten varen. Hiervoor gelden de volgende eisen:

  • Betrokkene beschikt over vergelijkbare roeieisen als Sturen 4;
  • De kapitein is verantwoordelijk voor de veiligheid van de betrokkene;
  • Het betalen van € 10 pp., te betalen aan de beheerder van de Sportplanner. 

4. Bevestigen van de reservering

De Sportsplanner kent niet, zoals MyFleet, een systeem van bevestiging van de reservering vooraf. Het kan in de praktijk voorkomen dat het zeeroeien op de gereserveerde dag niet kan plaatsvinden door weersomstandigheden of andere oorzaken (onvolledige ploeg). Daarom moet de bevestiging achteraf plaatsvinden via een app aan de beheerder van de Sportsplanner. Bij het doorgaan van de activiteit is de kapitein/stuurman verplicht deze app te sturen. Daartoe zullen alleen de bevoegde kapiteins/stuurmannen in de App Zeeroeien Katwijk worden opgenomen. 


5. Melden van bijzonderheden

De kapitein/stuurman is verplicht om bijzonderheden die zich bij het reserveren of roeien hebben voorgedaan, te melden via de App Zeeroeien Katwijk.

 

Job Dresden


[1] Het opnemen in de Sportsplanner kent een vrij simpele procedure die bekend wordt verondersteld. De beheerder neemt de naam en e-mailadres van de betrokkene op bij de Teaminstellingen. De betrokkene ontvangt dan automatisch een mail van de planner. De betrokkene bevestigt de opname door het door de planner gegeven wachtwoord in te vullen. Je hebt vervolgens toegang tot de planner en kan het wachtwoord wijzigen.

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023