Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Hoe gaan we verder?

Geplaatst op 16-05-2020  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Fred van Duijn

We hebben de eerste week roeien na onze lockdown zeer goed doorlopen. Compliment hiervoor! Er hebben zich geen noemenswaardige problemen voorgedaan en mede door het mooie weer was het een genoegen om bijna als vanouds de boten door het water te zien snijden.

Deze gunstige ervaringen hebben ertoe geleid dat we, ook na overleg met de gemeente, tot een aantal nieuwe afspraken zijn gekomen die vanaf vandaag meer vrijheden zullen geven aan maar ook meer verantwoordelijkheid zullen leggen bij de roeier.

Nieuwe afspraken geldig vanaf vandaag:

  • de normale afschrijftijden van boten zijn vanaf heden weer van toepassing. Wel blijven alleen skiffs en onder speciale condities “tweezonders” afschrijfbaar. (De speciale condities zijn dat de twee roeiers op hetzelfde adres woonachtig zijn en dit van tevoren aan het bestuur kenbaar hebben gemaakt.) Je moet natuurlijk wel de betreffende bevoegdheid hebben. Begrijpelijk heeft de KNRB haar advies over het gebruik van meermans-boten weer ingetrokken.
  • je mag zelf weer de vereniging openen en dus ook weer goed afsluiten. De Covid-regelaar zal in principe alleen in de ochtenduren van 7-11 uur aanwezig zijn en dan ook alleen dan als er 10 of meer boten in zijn blok van twee uur staan afgeschreven. Dit legt wel de verantwoordelijkheid bij de roeiers dat ze zich houden aan de hygiene-voorschriften en de 1,5 meter afstand regels. Waaronder maximaal 5 boten tegelijkertijd aan de waterkant en niet meer dan 10 mensen op het botenterrein. Kijk in MyFleet of het niet te druk is als je wilt afschrijven.
  • skiff-instructie kan weer worden opgestart. Samen met de instructeurs moet wel gekeken worden welke tijden hiervoor handig zijn. Bij voorkeur niet in de ochtenduren maar ’s middag of ’s avonds. Meldt je aan bij Andra Dudley. Ook het afnemen van examens is weer mogelijk.
  • de ergometerruimte blijft echter gesloten, evenals de sociëteit, kleedkamers en douches.

Een redelijk aantal Rijnlanders zijn met deze regels helaas nog niet geholpen om hun normale roeiactiviteiten weer op te pakken. Als bestuur houden we nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Zodra er weer meer mogelijk is laten we het weten.

Roeien is belangrijk maar gezondheid gaat nog steeds voor.

 

Namens het bestuur,

Fred van Duijn

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024