?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Hoever gaat Rijnland met verduurzamen?

Geplaatst op 04-04-2023  -  Categorie: Bestuursbericht  -  Auteur: Fred van Duijn

2023-04-04-hoe-ver-gaat-rijnland-met-verduurzaamingVoor verduurzaming van het gebouw is eerst gekeken naar de huidige isolatie van het gebouw. Daarnaast loopt er nog een onderzoek naar ons huidige gebruik aan elektriciteit. Voor nu zien we hier geen grote noodzaak voor aanpassing. Met ons nieuwe ventilatiesysteem is optimalisatie bereikt van de luchtkwaliteit in de sociëteit met zoveel mogelijk behoud van warmte.

Rest ons te kijken naar verduurzaming van onze warmtevoorziening en elektriciteit gebruik. Wat betreft de warmtevoorziening hebben we nu als voordeel dat we propaan gebruiken. Een product dat weinig prijsstijging heeft laten zien. In het kader van verduurzaming dient het probleem van de warmtevoorziening opgesplitst te worden in dat van de warmtevoorziening van de sociëteit en dat van de warmwatervoorziening met haar piekbelasting in het weekend.

Een adequate oplossing werd gezien in de toepassing van een warmtepomp in combinatie met aquathermie waarbij de warmte in de sociëteit werd verzekerd door een nieuw warmteblok en de warmwatervoorziening in de vorm van een boiler van 1000 lt. Echter de praktische realisatie van dit geheel liet een kostenpost zien van € 130.000. Een bedrag dat onze mogelijkheden nu ver te boven gaat. Gezien ons huidig gebruik van propaan is er gelukkig geen directe noodzaak voor wijziging van de warmtevoorziening en adviseren wij dit in de toekomst nader te bezien.

Met het wegvallen van de extra elektriciteitsvraag van de warmtepomp hebben we ons voor verduurzaming van de elektriciteitsvoorziening gericht op het plaatsen van 48 PV-panelen op het dak van de ergometerruimte. De laatste informatie laat zien dat met behulp van speciale verankering van het dakframe waarop de PV-panelen komen te liggen de dakbelasting binnen de draagkracht van het dak komt te liggen. 

De offerte laat voor het geheel een kostenpost zien van € 24.195. Wij adviseren de ALV toestemming te geven voor deze uitgave. 

Met dit geheel zijn wij van mening dat voor dit moment ons gebouw zo optimaal mogelijk is verduurzaamd binnen de mogelijkheden die we hebben. Op termijn zal de warmtevoorziening nog eens nader bekeken moeten worden. 

Met dank aan de leden van de werkgroep:

Lambert Baaten
Niels Menken
Michiel Pluim
Constant Thunnissen
Fred van Duijn (VZ)

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2023 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 8 december 2022