Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

Human Power Team 9

Geplaatst op 09-07-2018  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Chris van Wijngaarden  -  Bron: Human power team 9

2018-07-09-human-power-team-9Beste roeivereniging,

Graag zouden wij ons willen voorstellen. Wij (studenten van de TU Delft en VU Amsterdam) zijn het Human Power Team 9. Ons doel voor het komende jaar is om het vrouwen snelheidsrecord fietsen te vestigen tijdens een wedstrijd in september 2019 in Nevada, Amerika!

Tijdens deze wedstrijd, genaamd de World Human Powered Speed Challenge, strijden teams uit verschillende landen met zelfgebouwde ligfietsen om het record. De fietsen zijn zo ontworpen dat deze topsnelheden kunnen bereiken. De fiets die wij gaan gebruiken is de Velox 9 en zal in een jaar tijd worden gebouwd door de studenten van de TU Delft. Echter gaan wij het wereldrecord van 121.9 km/uur niet behalen met enkel een goede fiets. Wij zijn daarom ook op zoek naar enthousiaste vrouwelijke atletes die een jaar lang hard willen trainen om dit record in handen te krijgen!

Omdat het fietsen in de Velox veel beenspierkracht en uithoudingsvermogen vereist, zijn roeiers voor ons ideale kandidaten om te rekruteren. Daarom vragen wij jullie hulp naar de zoektocht van onze atletes!

Wij zoeken atletes die:

  • (Ex)wedstrijdroeiers zijn
  • Gemotiveerd zijn;
  • Beschikken over een goed sprintvermogen. Bij voorkeur gecombineerd met een goed uithoudingsvermogen;
  • Bereid zijn een jaar te trainen en een daarbij behorend dieet en trainingsschema te volgen;
  • Bereid zijn met enige regelmaat naar Amsterdam en Delft af te reizen;
  • In augustus/september 2019 een maand beschikbaar zijn om naar Amerika af te reizen.

 

Wanneer je er voor kiest om je in te schrijven, zijn er meerdere selectiedagen. Tijdens deze dagen zal je getest worden op fysieke en mentale capaciteiten. Wanneer wij jou selecteren als atlete, word je een jaar lang intensief begeleid door ons team. De studenten Bewegingswetenschappen van de VU Amsterdam zullen je hierbij maximaal gaan begeleiden op het gebied van voeding, conditie, kracht en het mentale aspect om een topprestatie te kunnen leveren. Verder zal het team van de TU Delft de fiets perfect afstemmen op jouw afmetingen. Dit zal worden gedaan om te zorgen dat jouw kracht zo optimaal mogelijk wordt benut en je hiermee een topsnelheid zult halen.

Onze vraag aan jullie, de roeivereniging, is of er potentiële atletes binnen de vereniging zijn die zouden willen deelnemen aan dit project. Wij zouden het erg waarderen als jullie ons zouden kunnen helpen door bijvoorbeeld deze sollicitatie te delen binnen de vereniging en social media.

Ben je geïnteresseerd en enthousiast in deze recordpoging en wil je het snelheidsrecord graag op jouw naam schrijven? Meld je dan aan via de volgende link en wie weet sta jij volgend jaar in Battle Mountain!

https://goo.gl/forms/MdQJ58HmAN0ulXgp1

Ga voor meer informatie naar: www.hptdelft.nl of mail naar trops.[antispam].@hptdelft.nl

Sportieve groeten,

Human Power Team 9

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 29 september 2023