Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

In Case of Emergency (ICE)

Geplaatst op 21-12-2021  -  Categorie: Veiligheid  -  Auteur: Caroline Wortelboer

Nu de kerst nadert en we door corona, mist en koude wellicht wat minder kunnen roeien, vragen wij je aandacht voor het volgende. Onlangs hebben wij ervaren hoe belangrijk het is, wanneer wij snel de naasten van onze leden kunnen bereiken, mocht hen iets overkomen tijdens het roeien. Daarom hebben wij als bestuur besloten de leden de gelegenheid te bieden om een ICE-nummer (In Case of Emergency) door te geven. Hiervan maken wij op onze website een ICE-lijst, waarop naam van het betreffende lid, een ICE-telefoonnummer met een aanduiding van de relatie (partner, dochter, zoon, vriend, buurvrouw o.i.d.). Alle leden kunnen zo, op het besloten deel van de website (dus wel eerst inloggen!) een ICE-nummer terugvinden van het betreffende lid. 

ice-in-mijn-accountHet doorgeven van een ICE nummer is een mogelijkheid en geen verplichting. Het is bedoeld als dienstverlening aan onze leden, niet als last. Het snel bereiken van een naaste kan nuttig en zelfs levensreddend zijn wanneer het erom gaat om medicijngebruik en medische historie snel beschikbaar te hebben voor eventuele behandelaars. Je bepaalt zelf of je een nummer invult en van wie je het nummer invult. 

We vragen je wel om degene die je invult te informeren over het feit dat hij/zij (overigens zonder naam of adresgegevens maar wel met telefoonnummer) als jouw ICE op onze website staat. Geef ook aan dat deze lijst alleen voor leden toegankelijk is. 

Je bent er zelf verantwoordelijk voor om deze gegevens up-to-date te houden en wijzigingen zelf door te voeren in jouw ledenaccount.

Hoe ga je te werk:

  1. Log in
  2. klik op het dropdown menu bij je naam (rechtsboven) en ga naar ‘Mijn gegevens
  3. Bij 'Overige' vindt je 2 ICE-velden. Klik op 'Wijzigen'.

ice-mijn-account-overige

 

Ben je op zoek naar een ICE-nummer van een ploeggenoot? Ga naar de website, log in en ga naar de knop ‘Leden’ in de gele balk. Kies voor ICE en zoek daar op naam van je ploeggenoot.  

Uiteraard zijn er alternatieven, zoals het uitwisselen van ICE-nummers met je ploeggenoten of het inrichten van een noodpagina op je telefoon, waardoor je ICE-contacten toegankelijk kunt maken voor hulpverleners of omstanders vanaf een vergrendeld mobieltje.  Zie hiervoor https://www.bellen.com/nieuws/hoe-in-case-of-emergency-instellen-op-android-en-iphone 

We hopen dat velen van jullie van deze mogelijkheid gebruik zullen maken. Alleen wanneer de ICE-lijst voor het grootste deel gevuld is met correcte informatie is hij bruikbaar voor het beoogde doel.

 

Namens het bestuur,
Caroline Wortelboer
Secretaris

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024