Vergeten?   
 
 

ROEIVERENIGING RIJNLAND

 
 

ROEIVERENIGING
RIJNLAND

 

 
 
 
 
 

In memoriam Bart Timmermans

Geplaatst op 09-12-2021  -  Categorie: Bericht  -  Auteur: Peter Reimer en Guus van Leeuwe
Vogalonga 2006
2021-12-09-in-memoriam-bart-timmerman

Op 24 november 2021 overleed Bart Timmermans op 86-jarige leeftijd. Na de outing en de borrel van de Teubner-VIII op 3 oktober 2016 werd hij op het vlot van de roeivereniging liggend aangetroffen met een CVA. De snel aanwezige hulpverlening mocht niet baten; hij is ernstig gehandicapt geraakt. Totdat hij deze aandoening kreeg was hij een actief lid van Rijnland.

Bart heeft veel voor Rijnland betekend, in het bijzonder als voorzitter van de CARR van 2005 tot 2012, maar zeker ook voor zijn eigen roeiploeg. Hij viel al snel na zijn intrede in de club op door zijn grote mate van hulpvaardigheid, zijn belangstelling voor mensen en materiaal en niet in de laatste plaats door zijn grote gevoel voor humor. Dat maakte hem zeer geschikt voor de CARR. Onder zijn leiding kreeg het aangepast roeien meer structuur en zijn de aangepast roeiers beter geaccepteerd als gelijkwaardige leden van Rijnland. Die vanzelfsprekendheid was er in de beginperiode van het aangepast roeien nog niet. Bart is erin geslaagd de weerstanden binnen de vereniging tegen het aangepast roeien weg te werken.

Hij had niet alleen een gouden hart, maar ook twee gouden handen. Zo was hij bijzonder vaardig in het maken van hulpmiddelen voor de roeiers van de CARR. Het wagentje voor de zwemvesten is een vinding waar de CARR tot de dag van vandaag heel blij mee is. En ook bij het vervaardigen van wiegen voor de wherry’s nam hij het voortouw. Hier kwam zijn hobby om een dag in de week mee te werken in een smederij in Wassenaar goed van pas: de aldus opgedane kennis stelde hem in staat het smeedwerk te verrichten dat nodig is voor de constructie van de wiegen.

Bart was natuurlijk ook roeimaat en hij heeft buiten het roeien op de dinsdag menige tocht met de CARR-roeiers mee geroeid. Ook aan buitenlandse roeitochten deed hij veel mee, met als hoogtepunt voor hem wel de Voga Longa tocht in Venetië van 2006 samen met 7 ploeggenoten van de Acht met hun partners. Hij was net daarvoor in dat jaar hertrouwd en voor hem en zijn vrouw was het als een huwelijksreis.

Wij, roeiers en roeimaten bij de CARR en de Teubner-VIII bewaren goede herinneringen aan Bart als een zeer beminnelijk mens en als vriend.

 

Namens de CARR, Peter Reimer

Namens de T-VIII, Guus van Leeuwe

 

deel dit bericht


 

Plaats een reactie op dit nieuwsbericht:

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst
 
 
 
 
 
 
Heb je gevonden wat je zocht?
                 

 
rvr-logo-geel-500

Contact

Recreatiegebied Vlietland
Oostvlietweg 63
2266 GN  LEIDSCHENDAM
071-5610314
siraterces.[antispam].@rvrijnland.nl

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Afmelden kan via de link in de nieuwsbrief. 

 
 
 
 

© 2024 RV Rijnland

 
 

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2024